Kinezi ne prestaju da dovode!

Potpisali Burak, Žo, Kakuta… Sledeći su Van der Vart, Falkao, Tores, Laveci...! Još poznatih imena stiže u kineski fudbal…

Fudbal 09.02.2016 | 22:45
Kinezi ne prestaju da dovode!

Nema kraju kineskoj uzurpaciji fudbalske pijace. Prebogati klubovi sa Dalekog istoka nastavljaju da nemilice troše para na poznata imena iz Evrope i Južne Amerike, a posebno su opčinjeni Brazilcima.

Nakon što je platio 33.000.000 evra za Ramiresa iz Čelsija i 50.000.000 evra za Aleksa Tešeiru iz Šathtjora, Đijangsu je kompletirao i transfer njihovog zemljaka Žoa. Nekadašnji napadač Mančester Sitija je došao iz arapskog Al Šababa, a pretpostavlja se da će imati platu od 3.000.000 evra po sezoni.

Time je Đijangsu kompletirao spisak pojačanja s obzirom da prema pravilima kineskog fudbala, klub sme da ima samo četvoricu stranaca koji dolaze sa drugih kontinenata. Pored pomenutog brazilskog trilinga, tu je odranije i njihov zemljak sa hrvatskim pasošem Samir.

Međutim, nije samo Đijangsu aktivan. I ostali klubovi takođe nižu pojačanja. Pisali smo sinoć o ponudi Šangaja koju je dobio Ezekijel Laveci i sve su veće šanse da će i popularni El Počo na Daleki istok.

U Kinu je stigao i truski napadač Burak Jilmaz. Peking Guam je je za špica Galatasaraja platio 8.000.000 evra, a Turčin je potpisao ugovor na četiri sezone vredan 8.000.000 evra godišnje!

Stigao je i Gael Kakuta. Hebej je za francuskog vezistu platio Sevilji 6.000.000 evra. Isti klub je za 7.000.000 evra doveo štopera Ersana Guluma iz Bešiktaša.

Očekuje se da u narednih 48 časova ugovor sa neimenovanim kineskim klubom potpiše i Rafael van der Vart. On će duplirati platu u odnosu na ono što je zarađivao u Betisu. Unosne ponude su dobili Fernando Tores i Radamel Falkao… Oglasio se i Gvido Albers, menadžer Veslija Snajdera koji je priznao da je dobio ponudu jednog kineskog kluba vrednu 20.000.000 evra za Snajdera.

Prelazni rok u Kini traje još 20 dana, ali klubovi su u žurbi da završe velike poslove pre 8. februara kada se proslavlja kineska Nova godina posle koje sledi period u kojem se slavi desetak dana i u kojem je teže završiti velike transfere.

Komentari / 0

Ostavite komentar