Рекли сте - пензија?! За Винса Картера тај појам не постоји!

„Ер Канада“ не планира да окачи патике о клин...

Кошарка 12.02.2016 | 08:20
Рекли сте - пензија?! За Винса Картера тај појам не постоји!

Због њега су многи млади нараштаји имали срећно детињство. Ноћу би навијали аларме и будили се како би уснулих очију гледали лет непоновљивог „Ер Канада“ и дивили се његовим ванвременским потезима. Они који су имали атлетске и физичке предиспозиције - трудили су се чак и да "скину" његове потезе. Винс Картер је био, јесте и биће легенда за сва времена. А оно што је најбоље од свега - његове бравуре гледаћемо бар још две године.

Иако полако улази у 40. годину живота и игра тренутно 18. сезону у НБА лиги, Винс Картер нема намеру да одлази у пензију, већ му је жеља да упише цифру од две пуне деценије у најјачој кошаркашкој лиги света. У каквој је форми, не би нас зачудило да остане и после тога.

"То је мој циљ, наравно. Да ли сам негде рекао можда да се повлачим?! Јако сам задовољан због тога како се ствари развијају и У овом тренутку идем годину по годину. Не желим да себи одређујем када ћу отићи у пензију. Не желим да кажем како ћу кошарку напустити за две године и да онда дође тренутак када ће ме сви питати: 'То је то, зар не?'. Али, одиграти 20 година у НБА лиги звучи изузетно добро", рекао је популарни Винсенити.

Картер од 2014. године наступа за Мемфис и просечно бележи по четири поена, два скока и једну асистенцију по утакмици.

Подсетимо се и неких од његових најбољих потеза током каријере.

Коментари / 0

Оставите коментар