Rekli ste - penzija?! Za Vinsa Kartera taj pojam ne postoji!

„Er Kanada“ ne planira da okači patike o klin...

Košarka 12.02.2016 | 08:20
Rekli ste - penzija?! Za Vinsa Kartera taj pojam ne postoji!

Zbog njega su mnogi mladi naraštaji imali srećno detinjstvo. Noću bi navijali alarme i budili se kako bi usnulih očiju gledali let neponovljivog „Er Kanada“ i divili se njegovim vanvremenskim potezima. Oni koji su imali atletske i fizičke predispozicije - trudili su se čak i da "skinu" njegove poteze. Vins Karter je bio, jeste i biće legenda za sva vremena. A ono što je najbolje od svega - njegove bravure gledaćemo bar još dve godine.

Iako polako ulazi u 40. godinu života i igra trenutno 18. sezonu u NBA ligi, Vins Karter nema nameru da odlazi u penziju, već mu je želja da upiše cifru od dve pune decenije u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. U kakvoj je formi, ne bi nas začudilo da ostane i posle toga.

"To je moj cilj, naravno. Da li sam negde rekao možda da se povlačim?! Jako sam zadovoljan zbog toga kako se stvari razvijaju i U ovom trenutku idem godinu po godinu. Ne želim da sebi određujem kada ću otići u penziju. Ne želim da kažem kako ću košarku napustiti za dve godine i da onda dođe trenutak kada će me svi pitati: 'To je to, zar ne?'. Ali, odigrati 20 godina u NBA ligi zvuči izuzetno dobro", rekao je popularni Vinseniti.

Karter od 2014. godine nastupa za Memfis i prosečno beleži po četiri poena, dva skoka i jednu asistenciju po utakmici.

Podsetimo se i nekih od njegovih najboljih poteza tokom karijere.

Komentari / 0

Ostavite komentar