Џикић води Партизан до јуна 2018. године!

Управа клуба је презадовољна резултатима и атмосфером у екипи, харизматични стручњак је срећан у свом клубу. Договор је постигнут, сарадња ће се наставити још две сезоне.

Кошарка 09.02.2016 | 14:20
Џикић води Партизан до јуна 2018. године!

Црно се писало Партизану до 5. јануара - имао је шест победа и 12 пораза и био у ситуацији да се грчевито бори за опстанак. Промена на клупи и одлазак Петра Божића донели су шок-терапију и промене у атмосфери унутар клуба и екипе, али и, што је најважније, тријумфе у серији.

И то доласком Александра Џикића. Редом су пред новим тренером црно-белих падали Цибона, Крка у гостима, Црвена звезда, уследио је очекиван неуспех у Подгорици, па славље над Задром. Славље за дефинитиван опстанак у АБА лиги. Бојазни више нема...

- Што каже мој пријатељ са леве стране (портпарол клуба Иван Ивковић прим. аут.), ја сам урадио за шта сам доведен. Сад могу да... - рекао је Џикић неколико минута после битке са Задром.

Уместо да доврши реченицу, шаљиво је показао на „одлазак“. Не, њега неће бити, управа клуба је презадовољна резултатима и амбијентом у тиму, харизматични стручњак је срећан у свом клубу. Договор је постигнут, сарадња ће се наставити још две сезоне, Џикић ће предводити Партизан до јуна 2018. године! Најмање.

Када је долазио у Хумску, тражио је дугорочни уговор, иако посао тренера зависи од учинка на терену. Веровао је у себе, екипу коју преузима и подршку управе. На крају су заједно победили и ухватили залет за оно што их чека у фебруару, завршницу Купа Радивоја Кораћа, односно домаћу лигу из које ће, како сада ствари стоје, два наша најбоље пласирана клуба у плеј-офу ићи у ФИБА Лигу шампиона наредне сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар