Džikić vodi Partizan do juna 2018. godine!

Uprava kluba je prezadovoljna rezultatima i atmosferom u ekipi, harizmatični stručnjak je srećan u svom klubu. Dogovor je postignut, saradnja će se nastaviti još dve sezone.

Košarka 09.02.2016 | 14:20
Džikić vodi Partizan do juna 2018. godine!

Crno se pisalo Partizanu do 5. januara - imao je šest pobeda i 12 poraza i bio u situaciji da se grčevito bori za opstanak. Promena na klupi i odlazak Petra Božića doneli su šok-terapiju i promene u atmosferi unutar kluba i ekipe, ali i, što je najvažnije, trijumfe u seriji.

I to dolaskom Aleksandra Džikića. Redom su pred novim trenerom crno-belih padali Cibona, Krka u gostima, Crvena zvezda, usledio je očekivan neuspeh u Podgorici, pa slavlje nad Zadrom. Slavlje za definitivan opstanak u ABA ligi. Bojazni više nema...

- Što kaže moj prijatelj sa leve strane (portparol kluba Ivan Ivković prim. aut.), ja sam uradio za šta sam doveden. Sad mogu da... - rekao je Džikić nekoliko minuta posle bitke sa Zadrom.

Umesto da dovrši rečenicu, šaljivo je pokazao na „odlazak“. Ne, njega neće biti, uprava kluba je prezadovoljna rezultatima i ambijentom u timu, harizmatični stručnjak je srećan u svom klubu. Dogovor je postignut, saradnja će se nastaviti još dve sezone, Džikić će predvoditi Partizan do juna 2018. godine! Najmanje.

Kada je dolazio u Humsku, tražio je dugoročni ugovor, iako posao trenera zavisi od učinka na terenu. Verovao je u sebe, ekipu koju preuzima i podršku uprave. Na kraju su zajedno pobedili i uhvatili zalet za ono što ih čeka u februaru, završnicu Kupa Radivoja Koraća, odnosno domaću ligu iz koje će, kako sada stvari stoje, dva naša najbolje plasirana kluba u plej-ofu ići u FIBA Ligu šampiona naredne sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar