Аутсајдери освојили Супербоул, али је новац обележио овај догађај!

Јубиларни 50. Супербоул имао је неочекивани исход - НФЛ титулу освојили су Денвер Бронкоси, савладавши фаворизоване Каролина Пантерсе са 24:10. Ово је уједно био и последњи меч за чувеног Пејтона Менинга, који је у каријери већ једном освајао ово престижно финале, па ће свакако по лепом памтити свој излет у Денвер.

Остали спортови 09.02.2016 | 13:40
Аутсајдери освојили Супербоул, али је новац обележио овај догађај!

Ипак, оно што је занимљивије од саме утакмице на “Левис арени” су управо бројке које су испратиле овај спектакл. Тако је овај 50. Супербоул донео приход од невероватних 620 милиона долара за актере догађаја, што га је учинило најплаћенијим финалом на свету. Овај окршај је по заради претекао бокс меч између Флојда Мејведера и Манија Пакјаа, који је донео приход од 600 милиона долара за само једно вече.

Сви који су желели да гледају овај меч, а нису набавили карту на време, папрено су платили за исте код тапкароша. Просечна цена карте на црном тржишту је коштала пет хиљада долара, што је уједно и највиша цена карте свих времена у Супербоулу.

Када су у питању кладионице, на овај меч је уплаћено више од четри милијарде долара и то само у Америци, док је чак 97 посто свих опклада било илегално уплаћено.

Играчи Денвера су као победници у овом мечу приходовали по 102 хиљаде долара, док су губитници добили утешну награду од 51 хиљаде долара. Да ствар буде још апсурднија, Пејтон Менинг по свом садашњем уговору зарађује 882 хиљаде долара седмично, па му је победа у Супербоулу била “сића”.

Си-Би-Ес телевизија, која је званични медијски спонзор овог меча, наплатила је 30 секунди рекламе чак пет милиона долара и тако зарадила око 350 милиона долара само од реклама на овом мечу.

Што се тиче забаве у полувремену, публику на стадиону је забављала група “Колдплеј” и као што је правило за све извођаче, њима овај наступ није био плаћен. Разлог томе је што Супербоул гледа више од 100 милиона људи, па се и само појављивање на сцени сматра одличном рекламом, поготово што ова британска група креће у турнеју по Америци по завршетку наступа. Њима су се на сцени у једном тренутку прикључили и Бијонсе и Бруно Марс, па је то био прави спектакл.

Дијамантски прстен који добијају сви у победничком тиму кошта пет хиљада по човеку и то је једина цена у читавом догађају која се годинама не мења. Дијамант је увек исте величине, док је само дизајн прстена другачији.

Што се тиче самих плата играча који су наступали у овом финалу, Пејтон Менинг без сумње предводи ту групу, јер је за каријеру приходовао 247 милиона долара. Његова плата ове године је износила 15 милиона долара, а добио је и два милиона долара бонуса за улазак у Супербоул. Његов противник Кем Њутон је потписао петогодишњи уговор вредан 103 милиона долара, а при потписивању је добио и бонус од 30 милона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар