Видео - Божинов о "маказицама": Гледао сам Клеа и...!

Валери Божинов о сјајном голу у пријатељској утакмици на Кипру. "Сањао сам да дајем овакав гол, дај Боже да их буде и на такмичарским утакмицама, у дербију", каже Бугарин. Ново обећање саиграчима - цела плата за победу над Звездом!

Фудбал 09.02.2016 | 15:20
Видео - Божинов о "маказицама": Гледао сам Клеа и...!

Публика долази на стадионе да би видела атрактивне потезе, голове, мајсторије... Ако уз то дође победа омиљеног тима - супер!

Потез какав је направио нападач Партизана Валери Божинов у пријатељској утакмици на Кипру догађа се ретко у каријери једног професионалца. Такозване "маказице" су, вероватно, најатрактивнији могући гол који фудбалер може да постигне.

Валерију Божинову се посрећило да постигне такав гол, а како каже, не сећа се да је у досадашњој каријери постигао такав гол на такмичарској утакмици.

"Да, био је врхунски гол, одличне 'маказице', како ви то овде кажете. Кад неки играч да такав гол, шта да кажем... супер, одлично, мајсторско одигравање за мене", каже Божинов за ТВ Партизан.

Додао је да је одувек сањао да постигне такав гол, а потом је открио занимљивост - на каналу YоуТубе гледао је како је то радио Бразилац Клео у дресу Партизана!

"Причао сам баш недавно са Сашом Илићем о Клеу и сјајним головима које је давао за Партизан. Гледао сам његове голове на YоуТубе и видео сам да је давао и такве голове, 'маказицама'. То је био мој сан, да дам такав гол за Партизан и ето, дошао је на пријатељсјкој утакмици. Дај боже да се намести таква ситуација да га дам и у првенству, у дербију! Биће тешко, наравно, али у фудбалу, као и у животу, увек треба пробати, не одустајати", каже бугарски нападач.

Божинов истиче да све ради за саиграче и за Партизан.

"Знам да Партизан верује у мене и знам да ме поштују и морам да покажем свој квалитет. Кад у Партизан дође такав играч као што сам ја, са таквом биографијом, од њега, од мене се очекује много више. Али, један играч може да добије једну утакмицу или десет утакмица, али не може сам да освоји титулу. Валери може да добије једну утакмицу, али не може Валери сам. Ово је тимска игра. Ја дајем голове зато што иза себе имам велике, врхунске играче и имам супер тим... Бог ми је дао таленат и тај таленат треба искориститити и ја се борим и на тренинзима и на утакмицама да покажем квалитет због Партизана, саиграча, навијача", додаје Божинов.

Не сећа се да је такав гол дао на некој утакмици.

"На тренинзима сам давао овакве голове, али на утакмицама... не сећам се. Не можеш овакве голове да дајеш увек, али битно је да их дајем. Ако опет буду 'маказице' биће топ, важно је да буде голова и бодова", каже Бугарин.

О Партизану и противницима...

"На терену морамо више, не смемо да се опушптамо, јер смо ми Партизан. Знам какав квалитет Партизан има, мора да 'гази' све екипе, од првог до последњег минута, да даје што више голова, ако може пет, шест, седам 'комада', мора да их да. Не можемо ми да будемо Барселона или Реал Мадрид, али ми смо за Србију Реал Мадрид и Барселона".

Што се тиче евентуалног одласка, Божинов каже да је његова жеља да остане у Партизану.

"Ја сам више пута рекао да ми је жеља да останем у Партизану. Људима из клуба сам рекао да, ако буде пара (понуде) које би задовољиле Партизан и ако клуб има користи од тога, нема проблема - ја ћу да идем. Али Ивица Илиев и Иван Томић знају шта је моја жеља - да останем у Партизану, да дам све од себе, да освојимо Куп и да се боримо за Европу. На првом месту је Партизан, па онда све остало".

Остао је при понуди - за сваку гол-асистенцију саиграчу који је то учинио даће 500 евра.

"Да, ако буде тако, то ће бити мој поклон саиграчима, јер треба да имамо додатни мотив. Види, није ствар у парама. Да играмо у Интеру, Милану... никад не бих рекао неком играчу: 'Ево ти 500 евра да ми наместиш гол'. Знамо да играмо у Партизану, да овде плате нису велике... али ово је поклон од Валерија за саиграче и желим да им дам мотивацију, да газимо све".

Ако Партизан будео победио Звезду и он буде дао гол поручује да ће дати целу плату саиграчима!

"У животу мораш да даш да би добио. Ако будемо играли добро, ако победимо Звезду, свим колегама ћу дати поклон, јер знам шта значи дерби овде. И није ми проблем да им дам целу плату!".

Цео интервју са Божиновим за ТВ Партизан...

Коментари / 0

Оставите коментар