Video - Božinov o "makazicama": Gledao sam Klea i...!

Valeri Božinov o sjajnom golu u prijateljskoj utakmici na Kipru. "Sanjao sam da dajem ovakav gol, daj Bože da ih bude i na takmičarskim utakmicama, u derbiju", kaže Bugarin. Novo obećanje saigračima - cela plata za pobedu nad Zvezdom!

Fudbal 09.02.2016 | 15:20
Video - Božinov o "makazicama": Gledao sam Klea i...!

Publika dolazi na stadione da bi videla atraktivne poteze, golove, majstorije... Ako uz to dođe pobeda omiljenog tima - super!

Potez kakav je napravio napadač Partizana Valeri Božinov u prijateljskoj utakmici na Kipru događa se retko u karijeri jednog profesionalca. Takozvane "makazice" su, verovatno, najatraktivniji mogući gol koji fudbaler može da postigne.

Valeriju Božinovu se posrećilo da postigne takav gol, a kako kaže, ne seća se da je u dosadašnjoj karijeri postigao takav gol na takmičarskoj utakmici.

"Da, bio je vrhunski gol, odlične 'makazice', kako vi to ovde kažete. Kad neki igrač da takav gol, šta da kažem... super, odlično, majstorsko odigravanje za mene", kaže Božinov za TV Partizan.

Dodao je da je oduvek sanjao da postigne takav gol, a potom je otkrio zanimljivost - na kanalu YouTube gledao je kako je to radio Brazilac Kleo u dresu Partizana!

"Pričao sam baš nedavno sa Sašom Ilićem o Kleu i sjajnim golovima koje je davao za Partizan. Gledao sam njegove golove na YouTube i video sam da je davao i takve golove, 'makazicama'. To je bio moj san, da dam takav gol za Partizan i eto, došao je na prijateljsjkoj utakmici. Daj bože da se namesti takva situacija da ga dam i u prvenstvu, u derbiju! Biće teško, naravno, ali u fudbalu, kao i u životu, uvek treba probati, ne odustajati", kaže bugarski napadač.

Božinov ističe da sve radi za saigrače i za Partizan.

"Znam da Partizan veruje u mene i znam da me poštuju i moram da pokažem svoj kvalitet. Kad u Partizan dođe takav igrač kao što sam ja, sa takvom biografijom, od njega, od mene se očekuje mnogo više. Ali, jedan igrač može da dobije jednu utakmicu ili deset utakmica, ali ne može sam da osvoji titulu. Valeri može da dobije jednu utakmicu, ali ne može Valeri sam. Ovo je timska igra. Ja dajem golove zato što iza sebe imam velike, vrhunske igrače i imam super tim... Bog mi je dao talenat i taj talenat treba iskoristititi i ja se borim i na treninzima i na utakmicama da pokažem kvalitet zbog Partizana, saigrača, navijača", dodaje Božinov.

Ne seća se da je takav gol dao na nekoj utakmici.

"Na treninzima sam davao ovakve golove, ali na utakmicama... ne sećam se. Ne možeš ovakve golove da daješ uvek, ali bitno je da ih dajem. Ako opet budu 'makazice' biće top, važno je da bude golova i bodova", kaže Bugarin.

O Partizanu i protivnicima...

"Na terenu moramo više, ne smemo da se opušptamo, jer smo mi Partizan. Znam kakav kvalitet Partizan ima, mora da 'gazi' sve ekipe, od prvog do poslednjeg minuta, da daje što više golova, ako može pet, šest, sedam 'komada', mora da ih da. Ne možemo mi da budemo Barselona ili Real Madrid, ali mi smo za Srbiju Real Madrid i Barselona".

Što se tiče eventualnog odlaska, Božinov kaže da je njegova želja da ostane u Partizanu.

"Ja sam više puta rekao da mi je želja da ostanem u Partizanu. Ljudima iz kluba sam rekao da, ako bude para (ponude) koje bi zadovoljile Partizan i ako klub ima koristi od toga, nema problema - ja ću da idem. Ali Ivica Iliev i Ivan Tomić znaju šta je moja želja - da ostanem u Partizanu, da dam sve od sebe, da osvojimo Kup i da se borimo za Evropu. Na prvom mestu je Partizan, pa onda sve ostalo".

Ostao je pri ponudi - za svaku gol-asistenciju saigraču koji je to učinio daće 500 evra.

"Da, ako bude tako, to će biti moj poklon saigračima, jer treba da imamo dodatni motiv. Vidi, nije stvar u parama. Da igramo u Interu, Milanu... nikad ne bih rekao nekom igraču: 'Evo ti 500 evra da mi namestiš gol'. Znamo da igramo u Partizanu, da ovde plate nisu velike... ali ovo je poklon od Valerija za saigrače i želim da im dam motivaciju, da gazimo sve".

Ako Partizan budeo pobedio Zvezdu i on bude dao gol poručuje da će dati celu platu saigračima!

"U životu moraš da daš da bi dobio. Ako budemo igrali dobro, ako pobedimo Zvezdu, svim kolegama ću dati poklon, jer znam šta znači derbi ovde. I nije mi problem da im dam celu platu!".

Ceo intervju sa Božinovim za TV Partizan...

Komentari / 0

Ostavite komentar