"Еxит" најбољи у Европи!

Еxит је проглашен за Најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водећег европског туристичког признања "Еуропеан Бест Дестинатионс" које се додјељује у сарадњи са са Европском комисијом.

Србија 08.02.2016 | 20:21
"Еxит" најбољи у Европи!

Еxит је освојио прво мјесто испред фестивала као што су енглески Сецрет Гарден (2. мјесто), белгијски Томорроwланд (3. мјесто), па чак и фестивалски гигант Гластонбурy (4. мјесто), те суседни Сзигет (5. мјесто).

Из "Еуропеан Бест Дестинатионс" је саопштено да су љетњи музички фестивали дио европског идентитета и да је Еxит постао један од најважнијих фестивала на свијету: “Са вашим фестивалом доприносите привлачности Европе као свјетске дестинације број 1 у свијету", наводи се у саопштењу из Брисела.

"Након награда за најбоље европске фестивале 2014. за Еxит и 2015. за Сеа Данце, ово признање потврђује углед Еxита као једног од водећих музичких фестивала на свијету. Посебно је задовољство што смо успјели да позиционирамо Еxит испред свих осталих водећих европских фестивала са десетоструко већим буџетима и што смо Нови Сад и цијелу Србију поново учинили фестивалском престоницом Европе", изјавио је оснивач Еxита, Душан Ковачевић.

"Еуропеан Бест Дестинатионс" је европска кровна организација за промоцију европске културе и туризма, а чије чланство чини чак 355 туристичких организација широм Европе. Њен рад и годишња признања за која редовно гласају стотине хиљада путника широм планете, директно утичу на промоцију награђених дестинација које затим биљеже раст глобалних туриста и инвеститора.

Недавни примјери награђених дестинација као што су Порто и Бордо, учинили су те градове посебно атрактивним за посјетиоце из Америке и Азије, али и унутар Европе. Сајт "Еуропеан Бест Дестинатионс" мјесечно посјећује преко 2,5 милиона посјетилаца, уз десетине хиљада пратилаца на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму и Пинтересту. Њихове активности прати и медијски домет који се мјери у десетинама милиона гледалаца.

"Еxит је награђивани љетњи музички фестивал. Одржава се сваке године у Србији, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, коју многи сматрају за једну од најбољих фестивалских локација у свијету. Еxит је јединствен у фестивалском свијету јер је настао из студентског покрета за мир и демократију у Србији и на цијелом Балкану. И данас, Еxит има снажну друштвену мисију да помаже младима Балкана", наводи се у званичном опису првопласираног фестивала на сајту "Еуропеан Бест Дестинатионс".

Ово је једно од највећих признања од оснивања Еxит фестивала, поред два фестивалска "оскара", односно две ЕФА награде за најбоље фестивале у Европи уз бројне утицајне листе (ББЦ, Гуардиан, ЦНН, Цонде Наст, Yоуропе, Лонелy Планет, Супербрандс) на којима је Еxит редовно истицан као један од водећих европских и свјетских фестивала.

Оснивањем Сеа Данце у Будви и Револутион фестивала у Темишвару, ова признања су се пренијела на цијелу Еxит Авантуру, која за циљ има да уједини креативни потенцијал цијелог Балкана и тиме га оснажи у великој, свјетској конкуренцији и учини га најатрактивнијим регионом за омладински туризам на свијету.

Еxит фестивал одржаће се ове године од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а затим Еxит Авантура путује на Јадранско море ради трећег Сеа Данце фестивала од 14. до 16. јула.

Наступе су већ потврдили Еллие Гоулдинг, Wиз Кхалифа, Бастилле, Димитри Вегас & Лике Мике, Стормзy, Лост Фреqуенциес, Соломун, Робин Сцхулз, Ницкy Ромеро, Мс. Дyнамите, Зомбоy, Wилкинсон, Минд Агаинст, Дисциплес, Цоцк Спаррер, Анти-Флаг, Дуб Пистолс, Кенсингтон, Ат тхе Гатес, Боргхесиа, Федер, Сам Фелдт, ДЈ Хyпе, Андy Ц, Модестеп, Ивy Лаб, Суб Зеро, Хернан Цаттанео б2б Хенрy Саиз, Јамес Забиела, Томмy Фоур Севен, Антигоне, Францоис X и Схлøмо.

Коментари / 0

Оставите коментар