"Exit" najbolji u Evropi!

Exit je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja "European Best Destinations" koje se dodjeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom.

Srbija 08.02.2016 | 20:21
"Exit" najbolji u Evropi!

Exit je osvojio prvo mjesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mjesto), belgijski Tomorrowland (3. mjesto), pa čak i festivalski gigant Glastonbury (4. mjesto), te susedni Sziget (5. mjesto).

Iz "European Best Destinations" je saopšteno da su ljetnji muzički festivali dio evropskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svijetu: “Sa vašim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svjetske destinacije broj 1 u svijetu", navodi se u saopštenju iz Brisela.

"Nakon nagrada za najbolje evropske festivale 2014. za Exit i 2015. za Sea Dance, ovo priznanje potvrđuje ugled Exita kao jednog od vodećih muzičkih festivala na svijetu. Posebno je zadovoljstvo što smo uspjeli da pozicioniramo Exit ispred svih ostalih vodećih evropskih festivala sa desetostruko većim budžetima i što smo Novi Sad i cijelu Srbiju ponovo učinili festivalskom prestonicom Evrope", izjavio je osnivač Exita, Dušan Kovačević.

"European Best Destinations" je evropska krovna organizacija za promociju evropske kulture i turizma, a čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Evrope. Njen rad i godišnja priznanja za koja redovno glasaju stotine hiljada putnika širom planete, direktno utiču na promociju nagrađenih destinacija koje zatim bilježe rast globalnih turista i investitora.

Nedavni primjeri nagrađenih destinacija kao što su Porto i Bordo, učinili su te gradove posebno atraktivnim za posjetioce iz Amerike i Azije, ali i unutar Evrope. Sajt "European Best Destinations" mjesečno posjećuje preko 2,5 miliona posjetilaca, uz desetine hiljada pratilaca na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Pinterestu. Njihove aktivnosti prati i medijski domet koji se mjeri u desetinama miliona gledalaca.

"Exit je nagrađivani ljetnji muzički festival. Održava se svake godine u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija u svijetu. Exit je jedinstven u festivalskom svijetu jer je nastao iz studentskog pokreta za mir i demokratiju u Srbiji i na cijelom Balkanu. I danas, Exit ima snažnu društvenu misiju da pomaže mladima Balkana", navodi se u zvaničnom opisu prvoplasiranog festivala na sajtu "European Best Destinations".

Ovo je jedno od najvećih priznanja od osnivanja Exit festivala, pored dva festivalska "oskara", odnosno dve EFA nagrade za najbolje festivale u Evropi uz brojne uticajne liste (BBC, Guardian, CNN, Conde Nast, Yourope, Lonely Planet, Superbrands) na kojima je Exit redovno istican kao jedan od vodećih evropskih i svjetskih festivala.

Osnivanjem Sea Dance u Budvi i Revolution festivala u Temišvaru, ova priznanja su se prenijela na cijelu Exit Avanturu, koja za cilj ima da ujedini kreativni potencijal cijelog Balkana i time ga osnaži u velikoj, svjetskoj konkurenciji i učini ga najatraktivnijim regionom za omladinski turizam na svijetu.

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula.

Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Ms. Dynamite, Zomboy, Wilkinson, Mind Against, Disciples, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, Kensington, At the Gates, Borghesia, Feder, Sam Feldt, DJ Hype, Andy C, Modestep, Ivy Lab, Sub Zero, Hernan Cattaneo b2b Henry Saiz, James Zabiela, Tommy Four Seven, Antigone, Francois X i Shlømo.

Komentari / 0

Ostavite komentar