Дјечак силован у Бечу поријеклом из Србије

Мајка дјечака кога је силовао мигрант из Ирака на базену у Аустрији каже да сада жали што је своју дјецу учила да саосјећају са мигрантима.

Свијет 08.02.2016 | 17:55
Дјечак силован у Бечу поријеклом из Србије

Мајка дјечака, Дуња, која је у Аустрију дошла 90-их из Србије, каже да је своју дјецу увијек учила да пруже помоћ новопридошлима, јер ју је и она добила када је дошла.

Кад је чула да се мигрант који јој је напаствовао сина бранио изјавом да је имао 'превише сексуалне енергије', Дуња је оцијенила његову одбрану монструозном и затијевала да прво буде послат у затвор, а потом и депортован. Она сад жали што је учила своју дјецу да буду љубазни према мигрантима.

Дјечак, чије име је Горан, је морао да буде хоспитализован због озбиљних повреда, а његова мајка наводи да он од напада свако вече заспи у сузама.

Говорећи за локалне медије, Дуња је рекла да је она, као самохрана мајка која преживљава са мало новца, одувијек дјецу учила да немају предрасуда према другима.

Сада јој је жао што сина није упозорила да не треба вјеровати странцима. Свјесна је да ће физичке ране зарасти, али није сигурна за оне психичке.

Мигрант из Ирака који је починио ово дјело је рекао како зна да је то 'забрањено у било којој земљу у свијету', и да није одувијек био 'болестан', јер има жену и кћерку у Ираку.

Овај Ирачанин, који је радио као такстита у Бечу, је рекао полицији да је свјестан да је то 'грешка' и да није желио да повриједи дјечака, преноси Кронен Цајтунг.

Да би заштитили жртву, аустријске власти нису у почетку хтјеле да објлодане детаље силовања.

Мајка дјечака је открила да њен син обожава пливање и да је тај дан на базен отишао одмах након школе, и да њие очекивала да се одмах врати.

Три сата након завршетка школе он ме је назвао и чула сам како плаче. Нисам ништа могла да га разумијем, па је неко узео слушалицу и рекао: 'Молим вас дођите одмах, дијете вам је сексуално напаствовано'.

Она је рекла да је одмах отишла тамо и кроз стакло видјела своје дијете које је плакало, а у истој просторији с њим био је и човјек у купаћим гаћама који је имао лисице на рукама.

Са њом је била сестра која ју је спријечила да га одмах нападне.

Ирачанин је на базену био са 15-огодишњаком са којим је њен син разговарао и преко кога га је и упознао.

Када је њен син касније отишао до кабина, мигрант је покуцао на врата.

'Желим да искуси све што један злостављач дјеце може да искуси у затвору. И онда желим да га депортују', рекла је дјечакова мајка.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Wиен

08.02.2016 20:00

И ја сам избјеглица и Јако ми је зао избјеглица,али овог Ирацког монструма бих обј...о на прву бандеру као опомену свим силедзијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

09.02.2016 07:19

Ви сте утеклице, не избјеглице...

Name

Мд

09.02.2016 09:48

За овај злочин га треба спалити као некад

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Тито

09.02.2016 10:48

Умјесто сто се зовес"Тито" било би ти паметније да се јављас под именом "идиот".

ОДГОВОРИТЕ