Dječak silovan u Beču porijeklom iz Srbije

Majka dječaka koga je silovao migrant iz Iraka na bazenu u Austriji kaže da sada žali što je svoju djecu učila da saosjećaju sa migrantima.

Svijet 08.02.2016 | 17:55
Dječak silovan u Beču porijeklom iz Srbije

Majka dječaka, Dunja, koja je u Austriju došla 90-ih iz Srbije, kaže da je svoju djecu uvijek učila da pruže pomoć novopridošlima, jer ju je i ona dobila kada je došla.

Kad je čula da se migrant koji joj je napastvovao sina branio izjavom da je imao 'previše seksualne energije', Dunja je ocijenila njegovu odbranu monstruoznom i zatijevala da prvo bude poslat u zatvor, a potom i deportovan. Ona sad žali što je učila svoju djecu da budu ljubazni prema migrantima.

Dječak, čije ime je Goran, je morao da bude hospitalizovan zbog ozbiljnih povreda, a njegova majka navodi da on od napada svako veče zaspi u suzama.

Govoreći za lokalne medije, Dunja je rekla da je ona, kao samohrana majka koja preživljava sa malo novca, oduvijek djecu učila da nemaju predrasuda prema drugima.

Sada joj je žao što sina nije upozorila da ne treba vjerovati strancima. Svjesna je da će fizičke rane zarasti, ali nije sigurna za one psihičke.

Migrant iz Iraka koji je počinio ovo djelo je rekao kako zna da je to 'zabranjeno u bilo kojoj zemlju u svijetu', i da nije oduvijek bio 'bolestan', jer ima ženu i kćerku u Iraku.

Ovaj Iračanin, koji je radio kao takstita u Beču, je rekao policiji da je svjestan da je to 'greška' i da nije želio da povrijedi dječaka, prenosi Kronen Cajtung.

Da bi zaštitili žrtvu, austrijske vlasti nisu u početku htjele da objlodane detalje silovanja.

Majka dječaka je otkrila da njen sin obožava plivanje i da je taj dan na bazen otišao odmah nakon škole, i da njie očekivala da se odmah vrati.

Tri sata nakon završetka škole on me je nazvao i čula sam kako plače. Nisam ništa mogla da ga razumijem, pa je neko uzeo slušalicu i rekao: 'Molim vas dođite odmah, dijete vam je seksualno napastvovano'.

Ona je rekla da je odmah otišla tamo i kroz staklo vidjela svoje dijete koje je plakalo, a u istoj prostoriji s njim bio je i čovjek u kupaćim gaćama koji je imao lisice na rukama.

Sa njom je bila sestra koja ju je spriječila da ga odmah napadne.

Iračanin je na bazenu bio sa 15-ogodišnjakom sa kojim je njen sin razgovarao i preko koga ga je i upoznao.

Kada je njen sin kasnije otišao do kabina, migrant je pokucao na vrata.

'Želim da iskusi sve što jedan zlostavljač djece može da iskusi u zatvoru. I onda želim da ga deportuju', rekla je dječakova majka.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Wien

08.02.2016 20:00

I ja sam izbjeglica i Jako mi je zao izbjeglica,ali ovog Irackog monstruma bih obj...o na prvu banderu kao opomenu svim siledzijama.

ODGOVORITE
Name

Tito

09.02.2016 07:19

Vi ste uteklice, ne izbjeglice...

Name

Md

09.02.2016 09:48

Za ovaj zločin ga treba spaliti kao nekad

ODGOVORITE
Name

Za Tito

09.02.2016 10:48

Umjesto sto se zoves"Tito" bilo bi ti pametnije da se javljas pod imenom "idiot".

ODGOVORITE