Маршон Линч објавио повлачење усред Супербоула!

Ранингбек Сијетл Сихокса Маршон Линча објавио је повлачење усред Супербоула, у свом стилу, без иједне речи.

Остали спортови 09.02.2016 | 10:20
Маршон Линч објавио повлачење усред Супербоула!

Док су се Денвер Бронкоси и Каролина Пантерси борили за Ломбардијев трофеј, Линч је на свом профилу на друштвеној мрежи Твитер објасио слику окачених патика.

Вест о повлачењу једног од најбољих ранингбекова данашњице није дошла као изненађење, пошто се последњих недеља спекулисало о томе.

Линч је претходно повлачење помињао у последње две године, а да је оно изгледно било је јасно током ове сезоне, пошто је одиграо само седам утакмица, претрчао је 417 јарди и уписао три тачдауна. Томас Ролс, његова замена на позицији ранинбека, био је далеко успешнији, а растанак са Линчом ће Сихоксима уштедети шест и по милиона долара за ‘селери кеп’.

29-годишњи Линч је изабран као 12. пик на драфту 2007. године од стране Бафало Билса, чије је боје бранио до 2010. године. Тада се преселио у Сијетл, где је остварио највећи успех своје каријере освајањем Супербоула пре две године. Четврти је у историји НФЛ лиге са 9.112 претрчаних јарди и други са 74 истрчана тачдауна.

Током своје каријере био је познат и по томе што не прича са новинарима, а пред прошлогодишњи Супербоул, у којем су Сихокси поражени од Њу Ингланд Петриотса, на сва питања новинара је одговарао: “Овде сам да ме не би казнили”.

За свој живот после америчког фудбала Линч дефинитивно не мора да се брине јер “Форбс” процењује да је током каријере зарадио 50 милиона долара на терену, уз пет милиона годишње од спонзорских уговора.

Коментари / 0

Оставите коментар