Maršon Linč objavio povlačenje usred Superboula!

Raningbek Sijetl Sihoksa Maršon Linča objavio je povlačenje usred Superboula, u svom stilu, bez ijedne reči.

Ostali sportovi 09.02.2016 | 10:20
Maršon Linč objavio povlačenje usred Superboula!

Dok su se Denver Bronkosi i Karolina Pantersi borili za Lombardijev trofej, Linč je na svom profilu na društvenoj mreži Tviter objasio sliku okačenih patika.

Vest o povlačenju jednog od najboljih raningbekova današnjice nije došla kao iznenađenje, pošto se poslednjih nedelja spekulisalo o tome.

Linč je prethodno povlačenje pominjao u poslednje dve godine, a da je ono izgledno bilo je jasno tokom ove sezone, pošto je odigrao samo sedam utakmica, pretrčao je 417 jardi i upisao tri tačdauna. Tomas Rols, njegova zamena na poziciji raninbeka, bio je daleko uspešniji, a rastanak sa Linčom će Sihoksima uštedeti šest i po miliona dolara za ‘seleri kep’.

29-godišnji Linč je izabran kao 12. pik na draftu 2007. godine od strane Bafalo Bilsa, čije je boje branio do 2010. godine. Tada se preselio u Sijetl, gde je ostvario najveći uspeh svoje karijere osvajanjem Superboula pre dve godine. Četvrti je u istoriji NFL lige sa 9.112 pretrčanih jardi i drugi sa 74 istrčana tačdauna.

Tokom svoje karijere bio je poznat i po tome što ne priča sa novinarima, a pred prošlogodišnji Superboul, u kojem su Sihoksi poraženi od Nju Ingland Petriotsa, na sva pitanja novinara je odgovarao: “Ovde sam da me ne bi kaznili”.

Za svoj život posle američkog fudbala Linč definitivno ne mora da se brine jer “Forbs” procenjuje da je tokom karijere zaradio 50 miliona dolara na terenu, uz pet miliona godišnje od sponzorskih ugovora.

Komentari / 0

Ostavite komentar