Игокеа: Није реално 20 разлике за Звезду!

Тренер Игокее Драган Бајић нагласио да је Црвена звезда била изузетно шутерски расположена у Лакташима, док је центар "игоса" истакао да резултат 54:74 (7:19, 23:16, 14:23, 10:16) није прави показатељ стања на мечу 23. кола АБА лиге.

Кошарка 08.02.2016 | 20:20
Игокеа: Није реално 20 разлике за Звезду!

Шампиони Босне и Херцеговине изненадили су Звезду у Београду, али су им црвено-бијели вратили дуг с каматама у недјељу у Лакташима и изједначили се у међусобном омјеру на 5:5.

Дворана је била препуна и то је оно што је послије двобоја најприје истакао тренер "игоса" Драган Бајић.

"Драго ми је што је утакмица одиграна у једној овако дивној атмосфери. Овакву смо утакмицу очекивали, знали смо да ћемо имати проблема са унутрашњом игром Црвене звезде коју смо одлично ријешили, међутим, то нам је отворило доста проблема на другој страни када су у питању отворени шутеви, а гости су били шутерски расположени. Држали смо прикључак у првом полувремену, међутим, у трећој четвртини нисмо сачували концентрацију, имали смо доста изгубљених лопти што су гости знали искористити", рекао је тренер домаћег тима, а пренио клупски сајт.

Центар Александровчана Милош Коматина сматра да 20 погодака разлике не осликава прави однос снага на терену.

"Мислим да двадесет разлике није реалан однос. Ми смо се концентисали на унутрашњу игру гдје су они доста јачи. Њима се отворио шут за три поена, убацили су на крају 13 тројки и то је пресудило побједника у овој утакмици. Ми у нападу нисмо могли да одговоримо на тај начин, шутирали смо али лопта није хтјела у кош, а онда су они искусно привели утамицу крају", рекао је Коматина, који је утакмицу завршио са седам постигнутих кошева.

Шеф струке Београђана Дејан Радоњић сложио се да је утакмицу одлучио одличан шут за три поена његовог тима.

"Игокеа игра добро у посљедње вријеме, показала је квалитет да може играти на завидном нивоу, врло је близу и опстанка у АБА лиги што им је и циљ. Ми смо се прибојавали овог меча, међутим ушли смо добро у двобој. У другој четвртини смо имали један слабији период у одбрани али након тога смо се вратили доброј одбрани, дошли смо до лаких поена. Служио нас је шут за три поена и мислим да смо на крају успјели заслужено да славимо".

Марко Гудурић је подвукао да је Црвена звезда дошла до врло важне побједе у АБА лиги.

"Нисмо пружали до сада најбоље партије у АБА лиги. Знали смо да ће бити тешка утакмица, ми смо у другом периоду појачали ритам и успјели да одиграмо у нападу доста брже а много више контранапада и мислим да смо заслужено славили. Честитао бих својим саиграчима на доброј партији, наравно и Игокеи на фер и коректној игри, као и публици на сјајној подршци коју су нам пружили у Лакташима", рекао је Гудурић.

Коментари / 0

Оставите коментар