Igokea: Nije realno 20 razlike za Zvezdu!

Trener Igokee Dragan Bajić naglasio da je Crvena zvezda bila izuzetno šuterski raspoložena u Laktašima, dok je centar "igosa" istakao da rezultat 54:74 (7:19, 23:16, 14:23, 10:16) nije pravi pokazatelj stanja na meču 23. kola ABA lige.

Košarka 08.02.2016 | 20:20
Igokea: Nije realno 20 razlike za Zvezdu!

Šampioni Bosne i Hercegovine iznenadili su Zvezdu u Beogradu, ali su im crveno-bijeli vratili dug s kamatama u nedjelju u Laktašima i izjednačili se u međusobnom omjeru na 5:5.

Dvorana je bila prepuna i to je ono što je poslije dvoboja najprije istakao trener "igosa" Dragan Bajić.

"Drago mi je što je utakmica odigrana u jednoj ovako divnoj atmosferi. Ovakvu smo utakmicu očekivali, znali smo da ćemo imati problema sa unutrašnjom igrom Crvene zvezde koju smo odlično riješili, međutim, to nam je otvorilo dosta problema na drugoj strani kada su u pitanju otvoreni šutevi, a gosti su bili šuterski raspoloženi. Držali smo priključak u prvom poluvremenu, međutim, u trećoj četvrtini nismo sačuvali koncentraciju, imali smo dosta izgubljenih lopti što su gosti znali iskoristiti", rekao je trener domaćeg tima, a prenio klupski sajt.

Centar Aleksandrovčana Miloš Komatina smatra da 20 pogodaka razlike ne oslikava pravi odnos snaga na terenu.

"Mislim da dvadeset razlike nije realan odnos. Mi smo se koncentisali na unutrašnju igru gdje su oni dosta jači. Njima se otvorio šut za tri poena, ubacili su na kraju 13 trojki i to je presudilo pobjednika u ovoj utakmici. Mi u napadu nismo mogli da odgovorimo na taj način, šutirali smo ali lopta nije htjela u koš, a onda su oni iskusno priveli utamicu kraju", rekao je Komatina, koji je utakmicu završio sa sedam postignutih koševa.

Šef struke Beograđana Dejan Radonjić složio se da je utakmicu odlučio odličan šut za tri poena njegovog tima.

"Igokea igra dobro u posljednje vrijeme, pokazala je kvalitet da može igrati na zavidnom nivou, vrlo je blizu i opstanka u ABA ligi što im je i cilj. Mi smo se pribojavali ovog meča, međutim ušli smo dobro u dvoboj. U drugoj četvrtini smo imali jedan slabiji period u odbrani ali nakon toga smo se vratili dobroj odbrani, došli smo do lakih poena. Služio nas je šut za tri poena i mislim da smo na kraju uspjeli zasluženo da slavimo".

Marko Gudurić je podvukao da je Crvena zvezda došla do vrlo važne pobjede u ABA ligi.

"Nismo pružali do sada najbolje partije u ABA ligi. Znali smo da će biti teška utakmica, mi smo u drugom periodu pojačali ritam i uspjeli da odigramo u napadu dosta brže a mnogo više kontranapada i mislim da smo zasluženo slavili. Čestitao bih svojim saigračima na dobroj partiji, naravno i Igokei na fer i korektnoj igri, kao i publici na sjajnoj podršci koju su nam pružili u Laktašima", rekao je Gudurić.

Komentari / 0

Ostavite komentar