ЕП: Хрватска била близу, али испала, Италија седмицом до 1/4-финала!

Футсалери Русије пласирали су се у четвртфинале Европског првенства у Београду као првопласирани из групе Ц. Футсалери Италије играће против Казахстана у четвртфиналу Европског првенства у Београду.

Фудбал 08.02.2016 | 18:20
ЕП: Хрватска била близу, али испала, Италија седмицом до 1/4-финала!

Русија је одиграла нерешено са Хрватском 2:2 у другом мечу и тако са четири освојена бода прескочила Казахстан који ће даље као други.

Међутим, ’Ватрени’ су били на корак до сензационалног тријумфа – водили су 2:1 до самог финиша и један погодак им је фалио да избаце једну од најјачих селекција на такмичењу.

Наш западни сусед повео је у деветом минуту када је после оштрог ударца Грцића Робињо неспретно реаговао и послао лопту у своју мрежу.

Три минута касније било је 1:1 – Абрамов је ухватио застрашујући волеј и најавио нешто лакши посао, али тако нису мислили Хрвати. Новак је искористио сјајно додавање петом Јеловчића и ставио своју екипу у фантастичну ситуацију.

Међутим, тада су кренули силовити напади Руса и два минута пре краја Переверзев је поставио коначних 2:2.

Футсалери Италије играће против Казахстана у четвртфиналу Европског првенства у Београду.

Италијани су у последњем мечу групе Д лако савладали Чешку резултатом 7:0 и тако потврдили прво место.

Чеси су доживели и други пораз у Арени, па ће из ове групе међу најбољих осам још и Азербејџан чији ће ривал бити екипа Русије.

Изабраници селектора Меничелија сав посао у овом мечу завршили су у првом полувремену – већ у 26. секунди Фортино је начео мрежу Герчака, да би десетак минута касније Габријел Лима погодио за 2:0.

Међутим, оно што се десило на почетку другог дела игре било је потпуно надреално – Италијани су за 46 секунди постигли чак три гола. Мерлим је почео серију, Фортино је наставио, а катастрофалан минут за Чехе заокружио Куделка аутоголом.

Сумрак Чеха продужио је Онорио који је средином полувремена постигао шести погодак, да би коначних 7:0 поставио Патијас.

Коментари / 0

Оставите коментар