EP: Hrvatska bila blizu, ali ispala, Italija sedmicom do 1/4-finala!

Futsaleri Rusije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Beogradu kao prvoplasirani iz grupe C. Futsaleri Italije igraće protiv Kazahstana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Fudbal 08.02.2016 | 18:20
EP: Hrvatska bila blizu, ali ispala, Italija sedmicom do 1/4-finala!

Rusija je odigrala nerešeno sa Hrvatskom 2:2 u drugom meču i tako sa četiri osvojena boda preskočila Kazahstan koji će dalje kao drugi.

Međutim, ’Vatreni’ su bili na korak do senzacionalnog trijumfa – vodili su 2:1 do samog finiša i jedan pogodak im je falio da izbace jednu od najjačih selekcija na takmičenju.

Naš zapadni sused poveo je u devetom minutu kada je posle oštrog udarca Grcića Robinjo nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu.

Tri minuta kasnije bilo je 1:1 – Abramov je uhvatio zastrašujući volej i najavio nešto lakši posao, ali tako nisu mislili Hrvati. Novak je iskoristio sjajno dodavanje petom Jelovčića i stavio svoju ekipu u fantastičnu situaciju.

Međutim, tada su krenuli siloviti napadi Rusa i dva minuta pre kraja Pereverzev je postavio konačnih 2:2.

Futsaleri Italije igraće protiv Kazahstana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Italijani su u poslednjem meču grupe D lako savladali Češku rezultatom 7:0 i tako potvrdili prvo mesto.

Česi su doživeli i drugi poraz u Areni, pa će iz ove grupe među najboljih osam još i Azerbejdžan čiji će rival biti ekipa Rusije.

Izabranici selektora Meničelija sav posao u ovom meču završili su u prvom poluvremenu – već u 26. sekundi Fortino je načeo mrežu Gerčaka, da bi desetak minuta kasnije Gabrijel Lima pogodio za 2:0.

Međutim, ono što se desilo na početku drugog dela igre bilo je potpuno nadrealno – Italijani su za 46 sekundi postigli čak tri gola. Merlim je počeo seriju, Fortino je nastavio, a katastrofalan minut za Čehe zaokružio Kudelka autogolom.

Sumrak Čeha produžio je Onorio koji je sredinom poluvremena postigao šesti pogodak, da bi konačnih 7:0 postavio Patijas.

Komentari / 0

Ostavite komentar