Окршај комуниста и десничара због Недића

Поступак рехабилитације ратног премијера Србије Милана Недића, на суду у Тимочкој улици у Београду где се одржава рочиште, изазвао је сукобе десничара и неокомуниста испред зграде.

Србија 08.02.2016 | 12:20
Окршај комуниста и десничара због Недића

Испред зграде суда окупило се око 50 неокомуниста и 30 екстремних десничара са својим идеолошким обележјима.

Комунисти носе црвене и заставе СФРЈ, док десничари марширају под заставама са ликом Димитрија Љотића, као и организације "Збор", чији је Љотић својевремено био оснивач. Они такође носе и заставу под којом су ратовали припадници војске америчког Југа у Грађанском рату. Поједини десничари дижу десну руку у знак нацистичког поздрава.


Екстремни десничари су донели транспарент "Спасавање Срба није злочин".


На скуп су дошла и тројица свештеника у мантијама који стоје поред десничара, али не учествују у скупу. На страни комуниста, протесту су се придружиле и чланице организације Жене у црном.



Јошка Броз, који је такође присутан оценио је да је циљ таквих поступака рехабилитација Хитлера и тако нешто се диктира са стране.

" Фашизам оживљава, као што видите, у Хрватској, Словенији, у Европи" , рекао је Броз.

Подсетимо, Недић је одлуком Државне комисије за утврђивање злочина окупатора и његових помагача проглашен ратним злочинцем 1945. године.
Захтев за поступак рехабилитације поднели су Српски либерални савет, Удружење политичких затвореника и жртва комунистичког терора, као и Недићеви потомци. У захтеву се тражи да се утврди да је Недић био жртва прогона и насиља из политичких разлога и оспорава се да је извршио самоубиство приликом ислеђивања.


Недићева влада распуштена је мало пре ослобођења Београда, после чега је он пребегао у Аустрију, али је врло брзо изручен југословенским властима. Југословенске власти у избеглиштву су лишиле Недића чина генерала због сарадње са окупатором.

(Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

кко

08.02.2016 12:19

Још и Хрвати Павелића да прогласе антифашистом и да му дају орден јер је сачувао Хрвате !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМАМ ПИТАЊЕ

08.02.2016 15:09

А што западни ''пријатељи'' не изручише павелића (намерно сам писао малим почетним словом и нека тако остане) и ине усташке злотворе?!

Name

Богоје

08.02.2016 12:20

Нас Србе уби незнање и дезимформација, од господина Милана Недица није било вецег ни паметнијег Србина у оно време процитајте књигу-НЕДИЦЕВЕ ГОВОРЕ ПА ЦЕТЕ СЕ СВИ ОТРЕЗНИТИ ОД КОМУЊАРСКИ И ЈАЈАРСКИ ЛАЗИ!!!Милан Недиц је био највеци дипломата и народ га без разлога није звао Србска Мајка. Он је протеране србе - избеглице финансирао цак и у иностранству. Био је најписменији и најнацитанији и најкоректнији према свима. Милан Недиц је ољаган од стране јевреја и комуниста који су Србе гурнули под хитлерову ратну масинерију да се послусао Недицн Срби би данас зивели као свајцарци. Србија би била једна од водецих Европских економских и војних сила а овако са комуњарама смо постали никогојевици и скоројевици који се боре за егзистенцију и пуко презивљававње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Богоје

09.02.2016 16:21

Хвала ти и свака цаст на овом тексту. Истина је све сто си написао, а незнање це нам заиста доци главе...

Name

Симо

08.02.2016 12:29

Е моји срби, још вам тито у глави говори, немојте се противити спашавању брата србина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

08.02.2016 12:32

Армијски Генерал Милан Недић је био носиоц највиших војних одликовања због свог јунаштва из времена Првог свјетског рата и СПАСИТЕЉ СРБа из времена Другог свјетског рата. Комунисти знајући да Милана Недића неће моћи осудили због његове присилне СУРАДЊЕ са Немцима као СПАСИТЕЉА много хиљада СРБа и нејаке СРБчади који су голи и боси успјели побјећии испред усташког ножа из Западни СРБски земаља у СРБију су Милана Недића убили бацањем кроз прозор. СРБске избјеглице које су успјеле да се дочекају Мајке СРБије су били сви одреда без разлике на њихову вјеру прихваћени од НЕДИЋЕВЕ ГРАНИЧНЕ СТРАЖЕ и смјештени по кућама у СРБији. Нобеловац Иво Андрић је такође провео Други свјетски рат у СРБији живећи мирно У Београду. КОМУНИСТИЧКИ РЕЖИМ ЈБ Тита знајући да немогу да Недић суде због његовог доброчинство истог су на срамоту своју кроз прозор избацили и на тај начин убили. Нека је Генералу Милану Недића СПАСИТЕЉУ СРБа из времена Другог свјетског рата вечни спомен међу нама. Бог да му душу прости. Слава му и хвала за све добро које СРБски Генерал Милан Недић јуначки учини за СПАСЕЊЕ НАШЕГ ВОЉЕНОГ СРБСТВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ло

08.02.2016 12:45

Ти се час презиваш Микић час Микич !

Name

Горан

08.02.2016 14:10

Јасно је. Бијо је слуга окупатора. А ови са црним заставама слуге су и сада. Срам вас било ја се таквих стидим. Хватите се посла и не брукајте нас. Није вама теско опрати мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то

08.02.2016 14:32

Живио Ској, авној, зно, гној И сви остали нојеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиен

08.02.2016 20:13

Како је кренуло ускоро це бити рехабилитовани сви цетници све устасе сви фасисти нацисти итд.Браво само напријед ,па ко је уопсте ослободилац и окупатор и ко је с ким Био у истом колу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЗЛИКА

09.02.2016 10:07

КОМУНИЗАМ-СОЦИЈАЛИЗАМ-ФАШИЗАМ-ФЕУДАЛИЗАМ=ВЛАСТ

ОДГОВОРИТЕ