Бијељина све дража лоповима из Србије

Полицијски службеници ЦЈБ Бијељина све чешће расвјетљавају кривична дјела почињена на подручју града чији су извршиоци држављани Србије.

Република Српска 08.02.2016 | 10:50
Бијељина све дража лоповима из Србије

"У протеклих мјесец дана на подручју града евидентирано је више појединаца и група који су извршили кривична дјела. Ова лица најчешће се евидентирају као извршиоци кривичних дјела против имовине на штету физичких, али и правних лица. У највећем броју случајева, кривична дјела врше на дрзак начин и то најчешће у пропутовању, с обзиром да Бијељина граничи са Републиком Србијом", речено је Срни у МУП-у Српске.

Полицијски службеници у Бијељини пријавили су надлежном тужилаштву током јануара лица из Ваљева која су на подручју града извршила више кривичних дјела крађа.

Пријављена лица су крађе вршила улазивши у службене просторије у државним и приватним установама и, користећи одсуство службеника из канцеларије, отуђивали новчанике.

Лица су на овакав начин причинила материјалну штету оштећеним у износу већем од 2.000 КМ. Ова лица су повратници у извршењу дјела с обзиром на то да су на исти овакав начин вршили дјела на подручју Србије.

Надлежном тужилаштву у Бијељини у јануару је пријављена двадесетогодишња Катарина Татамировић из Београда која је извршила кривично дјело разбојништво на штету трговинске радње из које је украла новац.

Она је кривично дјело извршила уз пријетњу употребе хладног оружја - ножа. Захваљујући сарадњи са грађанима и брзој реакцији припадника полиције, у изузетном кратком року расвијетљено је и ово кривично дјело.

Из МУП-а Српске наводе да је Горан Михајловић (41) из Панчева у јануару извршио више кривичних дјела крађа по тржним центрима у Бијељини. Михајловић је из само једне трговинске радње украо 19 пакета жвакаћих гума, чија вриједност прелази 550 КМ.

Такође, он је отуђивао и разне врсте алкохолних пића и акцизне робе, сувомеснатих производа, гардеробе... Из једне козметичке радње у тржном центру у Бијељини Михајловић је украо 106 маскара, 17 комада парфема, те већу количину остале козметичке робе, чиме је том правном лицу причинио метеријалну штету у износу већем од 4.200 КМ.

Захваљујући брзом, тактичком и оперативном раду сва ова дјела расвијетљена су у изузетно кратком временском периоду, а њихови извршиоци пријављени су надлежном тужилаштву.

С обзиром да су мете напада најчешће правна лица, из МУП-а Српске препоручују одређене механизаме за заштиту, као што су постављање видео надзора у продајним објектима, алармних система на улазима односно излазима, у случају уочавања сумњивог лица обратити пажњу на његов изглед, начин облачења и друге карактеристике погодне за његов проналазак и идентификовање, у случају уочавања насилног оштећења система заштите (покидане жице на камери, разбијен објектив на камери, квар система за аутоматско закључавање) неопходно је одмах о томе обавјестити најближу полицијску станицу...

"С циљем заштите личне имовине од посљедица извршења кривичних дјела усмјерених на имовину, најважнији је превентивни рад одговорних лица. С тога апелујемо на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, као и да наставе сарадњу са полицијским службеницима", рекли су у МУП-у Српске.

У МУП-у Српске су изразили захвалност свим грађанима на пруженој помоћи при расвјетљавању ових кривичних дјела и позвали на наставак сарадње са свим припадницима МУП-а.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Патриота

08.02.2016 11:29

То се у мом селу рјешава овако саћека се таква група добро налема да се прића годинама о томе па виши никад нико недодје у наше село са том намјером.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ло

08.02.2016 12:56

А можда им неко из Бијељине помаже !?

Name

Wиен

08.02.2016 20:15

Па свој краде своме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

09.02.2016 08:05

Багра србијанска

ОДГОВОРИТЕ