Bijeljina sve draža lopovima iz Srbije

Policijski službenici CJB Bijeljina sve češće rasvjetljavaju krivična djela počinjena na području grada čiji su izvršioci državljani Srbije.

Republika Srpska 08.02.2016 | 10:50
Bijeljina sve draža lopovima iz Srbije

"U proteklih mjesec dana na području grada evidentirano je više pojedinaca i grupa koji su izvršili krivična djela. Ova lica najčešće se evidentiraju kao izvršioci krivičnih djela protiv imovine na štetu fizičkih, ali i pravnih lica. U najvećem broju slučajeva, krivična djela vrše na drzak način i to najčešće u proputovanju, s obzirom da Bijeljina graniči sa Republikom Srbijom", rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Policijski službenici u Bijeljini prijavili su nadležnom tužilaštvu tokom januara lica iz Valjeva koja su na području grada izvršila više krivičnih djela krađa.

Prijavljena lica su krađe vršila ulazivši u službene prostorije u državnim i privatnim ustanovama i, koristeći odsustvo službenika iz kancelarije, otuđivali novčanike.

Lica su na ovakav način pričinila materijalnu štetu oštećenim u iznosu većem od 2.000 KM. Ova lica su povratnici u izvršenju djela s obzirom na to da su na isti ovakav način vršili djela na području Srbije.

Nadležnom tužilaštvu u Bijeljini u januaru je prijavljena dvadesetogodišnja Katarina Tatamirović iz Beograda koja je izvršila krivično djelo razbojništvo na štetu trgovinske radnje iz koje je ukrala novac.

Ona je krivično djelo izvršila uz prijetnju upotrebe hladnog oružja - noža. Zahvaljujući saradnji sa građanima i brzoj reakciji pripadnika policije, u izuzetnom kratkom roku rasvijetljeno je i ovo krivično djelo.

Iz MUP-a Srpske navode da je Goran Mihajlović (41) iz Pančeva u januaru izvršio više krivičnih djela krađa po tržnim centrima u Bijeljini. Mihajlović je iz samo jedne trgovinske radnje ukrao 19 paketa žvakaćih guma, čija vrijednost prelazi 550 KM.

Takođe, on je otuđivao i razne vrste alkoholnih pića i akcizne robe, suvomesnatih proizvoda, garderobe... Iz jedne kozmetičke radnje u tržnom centru u Bijeljini Mihajlović je ukrao 106 maskara, 17 komada parfema, te veću količinu ostale kozmetičke robe, čime je tom pravnom licu pričinio meterijalnu štetu u iznosu većem od 4.200 KM.

Zahvaljujući brzom, taktičkom i operativnom radu sva ova djela rasvijetljena su u izuzetno kratkom vremenskom periodu, a njihovi izvršioci prijavljeni su nadležnom tužilaštvu.

S obzirom da su mete napada najčešće pravna lica, iz MUP-a Srpske preporučuju određene mehanizame za zaštitu, kao što su postavljanje video nadzora u prodajnim objektima, alarmnih sistema na ulazima odnosno izlazima, u slučaju uočavanja sumnjivog lica obratiti pažnju na njegov izgled, način oblačenja i druge karakteristike pogodne za njegov pronalazak i identifikovanje, u slučaju uočavanja nasilnog oštećenja sistema zaštite (pokidane žice na kameri, razbijen objektiv na kameri, kvar sistema za automatsko zaključavanje) neophodno je odmah o tome obavjestiti najbližu policijsku stanicu...

"S ciljem zaštite lične imovine od posljedica izvršenja krivičnih djela usmjerenih na imovinu, najvažniji je preventivni rad odgovornih lica. S toga apelujemo na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da nastave saradnju sa policijskim službenicima", rekli su u MUP-u Srpske.

U MUP-u Srpske su izrazili zahvalnost svim građanima na pruženoj pomoći pri rasvjetljavanju ovih krivičnih djela i pozvali na nastavak saradnje sa svim pripadnicima MUP-a.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Patriota

08.02.2016 12:29

To se u mom selu rješava ovako saćeka se takva grupa dobro nalema da se prića godinama o tome pa viši nikad niko nedodje u naše selo sa tom namjerom.

ODGOVORITE
Name

lo

08.02.2016 13:56

A možda im neko iz Bijeljine pomaže !?

Name

Wien

08.02.2016 21:15

Pa svoj krade svome.

ODGOVORITE
Name

xxx

09.02.2016 09:05

Bagra srbijanska

ODGOVORITE