Медлин Олбрајт: Оштра порука свим женама

Бивша америчка државна секретарка Медлин Олбрајт упутила је на предизборном скупу подршке Хилари Клинтон оштру поруку младим женама које не планирају да на предстојећим председничким изборима гласају за Клинтонову.

Свијет 07.02.2016 | 17:40
Медлин Олбрајт: Оштра порука свим женама

"Имајте на уму. У паклу је резервисано посебно место за жене које не помажу другим женама",рекла је Олбрајтова на скупу у Њу Хемпширу, што је у сали поздрављено аплаузом, али је на социјалним медијима реакција ипак била пуно негативнија, пренео је "Волстрит џорнал".

Тај лист наводи да, кад се пушта у виду кратког видео снимка или се прочита у виду кратке поруке на Тwиттеру, изјава Медлин Олбрајт звучи готово као претња другим женама: "Помозите Хилари Клинтон или вам се лоше пише."

Неки коментатори су се на друштвеним мрежама запитали да ли треба да помогну и другој жени која жели да се укључи у трку за избор председника САД, бившој директорки "Хјулит Пакарда" Карли Фјорини, док су други изразили чуђење зашто би жена морала да гласа за жену, уместо да има слободу да изабере на основу идеја које те жене заступају.

Медлин Олбрајт, која је била државни секретар у време док је на месту председника био Хиларин супруг Бил Клинтон, у изјави у Њу Хемпширу је заправо цитирала саму себе, будући да је ту реченицу први пут изговорила у говору 2006. године.

Портпарол Хилари Клинтон Ник Мерил је, пошто је изјава Олбрајтове оштро критикована на друштвеним медијима, изјавио да је она ту реченицу рекла "буквално већ више стотина пута".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола

07.02.2016 17:03

Додикова миљеница.Она нам га је увалила као "дасак вјетра на Балкану" и од тада до данас постао је смог кога се морамо сто прије ослободити инаце угусицемо се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

07.02.2016 21:45

Пакао је припремљен за оне "јунаке" који су бомбардовали СРБе са бомбама напуњеним са осиромашеним уранијумом и то треба јавно казати.

Name

прле

07.02.2016 22:28

Ти баш неможеш без Додика. А ова стара жаба игра опет за ђаволски клуб.

ОДГОВОРИТЕ