Ево како је изгледао Јосип Броз као робијаш

О доживотном председнику СФРЈ смо чули до сада многе приче, али сем податка у биографији да је Јосип Броз Тито био у затвору 1928. године о том периоду живота омиљеног сина наших народа и народности се мало зна. 

Србија 07.02.2016 | 17:20
Ево како је изгледао Јосип Броз као робијаш

О пореклу Јосипа Броза Тита воде се многе теорије завере, а по многима није био Југословен, ни Хрват, већ неки страни агент. Тако се у све ове приче умешала и ЦИА која тврди да је био Пољак, али те детаље смо колико-толико чули.

Ипак у биографији Броза може се пронаћи податак да је био осуђен на 5 година робије, али о томе како је Тито проводио време “иза браве” се мало зна. Телеграф.рс осим фотографија доживотног председника СФРЈ из затвора вам доноси и причу о овом периоду живота маршала.

Тито се, према историјским подацима до којих је дошао наш портал у јесен 1920. године вратио у Загреб где ступа у редове Комунистичке партије Југославије. Исте године партија је одлуком краља забрањена.

Када 1921. остаје без посла запошљава се у млину у месту Великом Тројству где је са својом тадашњом супругом живео до касног пролећа 1925. године. Ту му се родило троје деце.

Прво дете умрло му је у Загребу, а у Тројству су му сахрањени синчић Хинко, који је умро осам дана након рођења и ћерка Златица, чији се живот угасио након 17 месеци. Годину дана пре него што напушта Велико Тројство, рођен је син Жарко, који је једини остао жив од четворо његове деце из првог брака.

Априла 1927. године опет се враћа у Загреб. Од суда у Огулину осуђен је на седам месеци робије, условно на четири месеца, због комунистичке пропаганде. Након изласка из затвора Тито уједињује Партију која је била подељена на различит фракције.

Када су у јуну 1928. године организоване демонстрације, на летку којим се радници позивају на демонстрације стајао је потпис Јосипа Броза. Велика потера полиције расписана је 20. јуна 1928.

Тито је ухапшен 4. аугуста 1928. године и осуђен на пет година робије. Почетком 1929. године доведен је на издржавање казне у Лепоглаву. Годину дана после њега у Лепоглаву долази Моша Пијаде, тада стари и искусни комунист.

Њих двојица су почели заједно радити на организирању партијских јединица. Из тога времена сачуван је и један од два портрета Тита што их је израдио Моша Пијаде, који је иначе био познати сликар.

Почетком 1931. године Јосип Броза су изненада преместили у затвор у Марибору, који је био на гласу као најгори у Југославији. Ту је издржао казну али ипак није одмах пуштен на слободу.

Одведен је у Огулин, где је требао да одлежи још три и по месеца, оне казне на коју је био условно осуђен. Тек крајем марта 1934. излази из затвора, али му је одређено да мора боравити у родном Кумровцу и да из њега не сме нигде отићи.

Већ у априлу те године напушта Кумровец и одлази у Самобор. Постао је илегалац и први пут се спомиње име Тито.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

бог

07.02.2016 16:21

Тито је бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мукте

07.02.2016 17:03

Ма јесте бог, али онај са једне слике (из двадесетих година) и онај са слике из седамдесетих нису уопсте исте особе. Види се из авиона. Имају слицности, али то није довољно

Name

ре Мукте

07.02.2016 19:54

Наравно да нису исте особе, то би и слепац видео. 50ак гидина није мало, остави трага на свему.

Name

кратакдах

09.02.2016 18:44

Кратко му је трајала слава. На изглед благостање иза којег се крије лаз, интриге итд. На залост.

Name

Карадоз

07.02.2016 16:23

Нисам ни цитао цланак, а Тито је као робијас изгледао боље него сва господа која данас владају... А и нама је са њим било боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

07.02.2016 18:38

У чланку је представљено на основу историјске комунистичке грађе да је ЈБ Тито био у затвору због свог политичког дјеловања. То не одговара у потпуности историјској истини. ЈБ Тито је био комунистички лопов и оштаплер којег је комунистичка партија од самог почетка његовог чланства користила за многе прљаве послове. Ти послови су били да цинкари другове и да проваљују У цркве и краде а затим и да стрељања партијски неистомишљеника за време грађанског рата у Шпанији. Познато је историјски да је Тито 1941 године у Београду Нијемцима оцинкарио свога партијског друга и великог СРБина исламске вјере који љубав своју према СРБству није требао ничим доказивати. ЈБ Тито је први пут осуђен у Загребу за учињено велико ПАРТИЈСКО ДЈЕЛО. Знате које? НЕ ЗНАТЕ. ЗА ПРОВАЛУ У СРБСКУ ПРАВИСЛАВНУ ЦРКВУ У ЗАГРЕБУ. Комунисти су његову ПРОВАЛУ и пљачку СРБске Цркве у Загребу приказали као ЈУНАЧКО ДЈЕЛИ. "Богами и јесте" требали је велике храбрости да неко без вјере у себи провали у СРБску Цркву. Ха провала је извршена по наређењу Партије. Тито је такође робова у Сремској Митровици. Тамо је постојала и ТИТОВА СЛИКА НА ЊЕГОВОМ ТЕШКОМ РАДУ НА РОБИЈИ, како залијева цвијеће код трећег павиљона. Други робијаши у време Титове владавине су били на Голом Отоку туцајућу камен на годишњем одмору. Колико је диктатура омрзнутог масона Краља Александра била страшна ВИДИ се по томе што су комунисти у Сремској Митровици имали свој факултет у затвору КОЈЕГ је похађао и Тито, и тајни подземни пролаз кроз којег су они ноћу излазили у град и доносили комунистичку литературу затвор. Клупко о Титу сада се полако одмотава и права истина о ЈБ Титу и његовим комунистичким сарадницима полако али сигурно излази на видјело дана. Комунисти, запјевајте сада "друже Тито ми ти се КУНЕМО да са твога пута нескренемо" док у цркве барем не дођмо!

Name

.

07.02.2016 19:20

Михаило Микић Требао си то написати до 1987.године.

Name

Михаили Микић

07.02.2016 19:35

Види се када је био боље? За време Краљевине када КОМУНИСТИ НИСУ хтјели да бјеже чак ни из затвора У Сремској Митровици из којег су могли убијек побјећи да су хтијели кроз свој тајни подземни пролаз или за време комунизма када је хиљаде грађане те несрећне и комунизмом заслепљене земље илегално побјегло из комунистичког раја на земљи на трули Запад. Јадни ви! Будите објективни. Ово није пропаганда ЧЕТНИЧКА већ историјска истина!

Name

РЕ Михајло Микић

07.02.2016 20:15

Сва срећа па прођоше времена Титовог "Мрака" и дођоше времена ове твоје црквене "Свјетлости"...

Name

Ре.Михаило

07.02.2016 20:41

А ти Михаило бас све знас као да си зивио у том времену,то је твоје мисљење сто немора знацити да је исправно...

Name

Ре Михајло Микић

07.02.2016 20:50

Све до сада сам мислио да си права будалетина! Читајући ове коментаре, морам да кажем "капа доле"! Ово је заиста истина и јако мали број људи зна за то! Поздрав!

Name

Нада

07.02.2016 21:20

Дуго нисам видјела јаднији коментар. А, ста је то партија промовисала када је била забрањена? Ајд, исприцај нам како се тада зивјело? Видим да оствљас редовно своје исфрустрирано мисљење. Треба и за то времена и мрзње. Зар заиста мислис да се мозе сакрити толики број цињеница? Све фирме су биле насе, народне и није их Тито продао и унистио. СВЈЕТ ЈЕ СМИНКАО ЛИЦЕ РАДИ НАС. Зивјели смо на своме..Проблем Косова датира јос пар стотина година пре тога. Цитати, цитати! У Титово вријеме је било цврсто у Србији тј. Југославији. Кривити некога за ово сто се сада ради говори само о поремеценом уму.

Name

Михаило Микић

07.02.2016 21:34

Као прво ја сам истину о Титу писао и говорио за оне који су имали очи да виде и уши да чују још давне 1977 године. Као друго мени се чини барем по писању коментара да сами слебденици ЈБ Тита не знају праву истину о њему и улози КПЈ на уништењу СРБа. То се донекле може објаснити са тиме што су хрвати за време Краљевине Југославије имали своју КПХ а СРБи као југословени само КПЈ. Осим тога хрвати и словенци никада попут СРБа нису били југославенски оријентисани иако је Југославенство била идеја римокатоличког бискупа Јосипа Штросмајера са којом је он мислио да може да покатоличи СРБе. Јосип Штросмајер као католички бискуп је отворено о томе писао у Рим. Зато хрвати никада попут СРБа нису ни били ТИТОВИ слебденици. Због тога су СРБи промјеном режима требао да прође фазу ДЕТИТОИЗАЦИЈЕ што се НАЖАЛИСТ није десило. Зато су међу СРБима још увијек јаке комунистичке титове снаге које мисле да промјеном симбола на својим капама могу да промјену и своју памет. Греше. Немогу. СВИЈЕСТ људи се постепено мења ИСТИНОМ КОЈУ СРБИ НЕЋЕ ДА ЧУЈУ. СРБИ ПУНО ВИШЕ ВОЛЕ ЛАЖ КОЈА МНОГИМ "СРБима ГОДИ!" ЗАТО И ЈЕСТО ОВДЈЕ ГДЈЕ СМО. У ГОВН... ДО ГУШЕ!

Name

Пионир

07.02.2016 21:36

Сто је висе клевета и лази, Тито нам је милији и дрази!

Name

Немилосрдни бољшевик

07.02.2016 16:45

Тито је био немилосрдни егзекутор совјетске коминтерне до другог свјетског рата и човјек по чијем је наређењу од 1944 године па надаље ликвидирано на десетине хиљада Срба;највише у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ноно

07.02.2016 17:12

Никада висе фала богу ......

Name

АНТИКОМУНИСТА

07.02.2016 17:22

Што га не уби Тута Бугарин пре но што се дочепао власти, мајку му!

Name

лапез

07.02.2016 17:29

Мало мало мало...........

Name

борац

07.02.2016 16:56

Да робијас, па пресједник то се зове напредак, а ови наси предсједници, па онда робијаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.02.2016 18:52

Мислиш на Алију Изетбеговица??

Name

Француз

07.02.2016 17:49

Као Србин поносно казем Зивио Тито .. Са њим смо имали сви будуцност а сад ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОДИ ГА КУЋИ

07.02.2016 18:04

Лепу нам је будућност скројио. Забранио повратак Србима на Космет после Другог светског, припремио терен за сецесију Словенији и Кроацији и успут БиХ, а доцније и осталим ''мега'' републикама (устав из 1974.) Зар га за живота није било срамота што не посети Јасеновац и да даље не набрајам његове ''заслуге'' које је учинио Србима. Видимо како смо прошли захваљујући највећем србофобу.

Name

Ре: Француз

07.02.2016 18:26

Француз, ти си Србин колико и ово масонско копиле, којим нас покушавају тровати и 35 година након што је одсвирао своје. Све се то смишљено и систематски ради за овчице које требају остати изгубљене.

Name

xxл

07.02.2016 18:30

Тито је највећи син наших народа. Ови фанатици вјерски и националистички могу да причају шта хоће до миле воље да клевећу и да лажу, то су уосталом радили од 45- па на овамо. Уосталом зна се на чијој су страни ови националисти ратовали у другом свјетском рату, усташе, као и четници су се борили на истој страни на страни фашизма, а све на срамоту своју. Исто су свима јасне заслуге националиста кад су 90-тих преузели власт и повели своје народе у сулуди братоубилачки рат. Резултати њихове сулуде и крволочне идеје видљиви су и сада, нигдје напредка, јад и чемер. Чињенице довољно говоре, не треба узалод трошити ријечи све се зна и види.

Name

Е МОЈ ''xxл''

07.02.2016 19:06

Да нису луди Срби били брана од ислама (1389.), од фашизма (1941.), од НАТО-а (1999.), сад би нас било троструко више. Што цар Лаза не пусти Мурата да прође и поломи зубе на Бечу, већ на Косову пољу страда 60% мушке популације и од тога се никад не опорависмо. Шта је фалило Французима што су углавном били колаборационисти у Другом светском, а после се придружили победницима. Треба учити од Бугара и посебно Кроата. Увек се прикључе победницима и сачувају народ, а Кроате нас прореде 1941-1945. и увек боље прођу. Камо среће да су Срби били оно што су квислинзи били у, чини ми се, Норвешкој. И на крају, у склопу Другог светског на овим просторима је у ствари био грађански рат између Срба. И што највећи србождер није водио офанзиве и ''чачкао мечку'' у Међимурју и Загорју већ на просторима где су Срби били у већини. Перфидно. Па, кад се она јадна герила повуче након што би ''повукла лава за реп'', остављали су народ (Србе) да се фашисти свете и тамане недужне цивиле и шта још треба навести да разбијем твоје заблуде и да отворим очи осталим заблуделим Србима? Треба ли вас подсећати кад су први младићи одлазили у војску иза Другог светског у појединим срединама где су Срби били у већини, великм делом захваљујући и Брозу.

Name

051

07.02.2016 19:39

Нико није бранио Србима повратак на Космет, него им је љепсе било у Београду. Престаните да лазете...

Name

Француз

07.02.2016 20:24

Ви Срби који кукате ! вратите безплатно сколовање и дипломе , станове и обезбједјена радна мјеста и све привилегије у којим сте узивали за време Тите па после га пљујте .. Нај висе ви који сте из велики градова ....

Name

Није вазно...

07.02.2016 18:19

Е ,мој Србине ?! Прво морас да науцис ста знаци ријец " будуцност" , гдје си сада ...ето какву ти свијетлу будуцност даде највеци непријатељ српског народа. Не поновило се висе никада ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вијетконг

07.02.2016 18:48

Па сада имамо на власти социјалдемократе то јесте бивсе комунисте а њима је Тито идол.

Name

Пасха

07.02.2016 18:21

Са Титом сте имали све,ста данас имате са Додиком,страх и трепет уз бједу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фидел Кастро

07.02.2016 18:25

У Крајевини су политицки противници,у овоме слуцају комунисти добијали релативно мале затворске казне а када су комунисти досли на власт они су своје противнике скратили за главу или слали на дугогодисњу теску робију. Не контам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММГ

07.02.2016 18:43

Прича ми неки дан један човјек како му је било јако добро(1756)год.казе било ,никад боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

07.02.2016 18:58

Невероватна теорија;Хитлер и Стаљин били Британски агенти.КУРИР То треба објавити јер се и Тито са њима сколова и зивијо у Бецу 1913 код цувеног Фројда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Михаило Микиц

07.02.2016 19:11

Е ето ти се насао да нам прицас о Тити. Незнас ни носа обрисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

07.02.2016 19:56

То је највеци дрзавник 20. вјека и партизани су била једина права војска и армија а не ови стакори нацистицки цетници,устасе и балије који су се удрузили са странцима у унапријед резираном рату да упропасте дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx076

07.02.2016 20:49

Па зар Туђман није био партизан, а Слоба комуниста? Почетком 90-тих није било четника ни усташа, већ само комуниста! И причајте шта хоћете, али Југославија је под краљем настала,а под комунистима нестала!

Name

Михаили Микић

07.02.2016 22:31

Зато што су партизани били "војска права" по усташким узору многи СРБи су током 1944 године из партизана у четнике побјегли. На кордуну, Банији и Лици то је била масовна појава. У четнике су бјежале цијеле партизанске јединице и то на крају рата када је свима били јасно да су партизани победили. Међутим, многи су СРБи на крају рата схватили да су они били преварени када су видјели како усташе прелазећи у партизанима за своје крваве злочине над СРБским народом бивају награђени а не кажњени. Прочитајте књигу од Мане Пршута РЕВОЛВУЦИЈА У ЛИЦИ 1941-1945" и све ће вам бити јасно. Глупљег народа од комуниста СРБског порекла нигдје на свијету нисам видио! Срамота да потичу од СРБа исто као усташе хрвати и муслимани!

Name

БУДИМО РЕАЛНИ

07.02.2016 23:01

Нити је (једини) крив за све недаће које су нас снашле, нити је (једини) заслужан за све добре ствари које су се дешавале у време његове (краљевске) владавине. Зато ме ови коментари засмејавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

08.02.2016 06:56

Ко зна ко је био Тито? Они који су знали,о томе су цутали по сваку цијену и нису смјели да прицају,мада је било и идеолоске заслијепљености у цувању тајни о њему. Све остало је нагадјање. Ми данас незнамо ни ко је Милорад Додик а камоли Тито,мозе се реци да су им циљеви исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

08.02.2016 13:38

Највећи перфидни крволок српског народа јер је успио да окрене Србе на Србе и да их завади (мржња траје чини ми се и дан данас) као што нико прије њега није успио.

Name

xxл

08.02.2016 13:34

Онај ко хоће да зна, тај ће знати. Онај ко хоће да живи у илузији и лажи, као ове националистичке скупине на овом форуму,прави медвјеђу услугу своме народу. Дичити се идеологијом четништва и фашизма и прекрајату историју и распиривати братоубилаштво је болестан начин живота. То није ништа друго него тровање људског ума. Ево вам господо националисти резултат вашег рада, окрените се задњи 20-так година. Ево вам сва крв ових народа коју сте пролили у име нације и вјере, ево вам Сребреница,логори на све стране, ево вам уништене фабрике, ево вам незапосленост, ево вам израбљивање радника исто као у краљевини Југославији. Приче које неки овдје покушавају протурити, су из давног срењег вијека, причати о косовском боју, без иједне вјеродостојне и историјске чињенице је ништа друго него мит и заваравање самог себе. На крају крајева, ко је руководио свим ратовима од средњег вијека па на овамо, зна се клер и властела, од крсташкихх ратова па на овамо гинули су и Срби и Руси и Французи и Енглези и народи читаве Европе. Шта сад треба да се поново враћамо средневјековним вриједностима? Је ли Микићу и компанијо? Јел то здрав разум или је то болестан разум? Ко је болесник ,ја који заговарам мир и једнакост међу народима или ви што заговарате мржњу и ново пролијевање крви за нашу дјецу и унучад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е МОЈ ''xxл''

08.02.2016 14:23

Е, мој ''xxл'', ти историјске чињенице поистовећујеш са мржњом. Је ли у питању мржња ако се наведе податак да је страдало 60% мушке популације на Косову пољу стајући на пут османлијама да не би продирали даље на запад? Ради ли се о пропагирању мржње ако се помиње податак да је најмање 80 хиљада Срба, нажалост, страдало у усташком Јасеновцу који Броз са својом герилом није ни покушао да ослободи, а да његова срамота буде већа ни у миру никада није отишао да се поклони сенима упокојених и на најзверскији начин уморених Срба. Треба ли даље да те подсећам и набрајам Брозове ''заслуге'' које је чинио српском народу. Био бих и ја пацифиста, али шта да радим кад на мене насрну душмани са ножем или пушком? Да дигнем руке у знак предаје и да им кажем само ви радите свој посао? И на крају питање, позива ли овај мој коментар на мржњу и, како ти кажеш, на пролијевање крви?

Name

xxл

08.02.2016 15:45

Микићу, твоји аргументи нису разлог да ми данас живимо на ивици рата, нису разлог за рат 90-тих. Нажалост Јасеновац се десио, на срамоту Хрватске, а посебно на срамоту дјела хрватским данашњим усташама који покушавају оправдати злочине квинслишке НДХ. Кривити друга Тита за Јасеновац, то може проћи само код незналица који немају појма у тактичким и маневарским способнистима тадашњих партизанских јединица. Сад кад бих ја поставио питање зашто Јасеновац нису ослободили четници, а који јесу у то вријеме, кад је основан логор, биле много јаче јединице од партизанских, чак су имали и подршку савезника, онда би тек заштуцао. Још ћу ти рећи за Јасеновац, "ено онај меморијални комплекс никао сам од себе без подршке друга Тита и тадашње социјалистичке домовине или су га можда направили чланови четничке емиграције из инострнства". Косовски мит нећу ни коментарисати, јер о томе мало што знамо, а камоли да знамо колико је Срба тад изгинуло. Имали смо рецепт како да народи који имају исто поријекло, исти језик, исту културу, требају живјети у заједништву и слози. Док смо били сложни и јаки, од неразвијене и заостале земље, створили смо јаку индустријску земљу, образовали и описменили широке народе насе, подигли степен културе на завидан ниво. Радник и сељак биле су иконе социјалистичког друштва. Била је то земља за примјер у свијету, ни на истоку ни на западу, поносна, самостална, поштована. Наравно да су тада деструктивни елементи, усташка, четничка емиграција били под контролом служби безбједности, како они тако и стаљинисти. Да није било тако, други би с нам млатио празну сламу, као што сад млати. Овим народима је потребан мир, нашој дјеци,нашим унучадима, а не повратак у назад, који задржава стању какво сад имамо. А имамо националне и вјерске тензије које не служе никоме на част.

Name

Е МОЈ ''xxл''

08.02.2016 22:33

Е, мој ''xxл'', изгледа да си ти помешао национализам и шовинизам. Шта има лоше у томе када неко воли свој народ и његове обичаје и цени и познаје историју свог народа? Зар је то грех?! Ако је грех, признајем да сам онда и ја грешан.

Name

Дејан

09.02.2016 13:29

Ма браво царе (XXЛ) на коментару. Драго ми је да овакви људи јос постоје. Сто се тице оваквих као сто су Микиц, њих се назалост никада нецемо ријесити и има их на свим странама. Не контам тај ментални склоп 'моје је најбоље тудје не ваља', 'моји су сви ратни хероји други су злоцинци'. Гаде ми се !!! СМРТ ФАСИЗМУ СЛОБОДА НАРОДУ !!!!

Name

xxл

09.02.2016 18:54

Национализам и шовинизам је једна те иста ствар, јер пракса каже да сви националисти као и шовинисти задојени мржњом према другима, имају болесну идеју, моје је најбоље,туђе невља, што се уосталом јасно види из ових коментара на овом форуму. Нема позитивног национализма. Нацинализам и шовинизам увијек прерастају у фашизам, што се исто види на овим форумима. Види ко брани усташе, четнике, омаловажава антифашистичку борбу. Види ко рехабилутује квислинге и слуге фашитичке,види ко оргија по Блајбургу.

Name

ВЕЛИК, ВЕЋИ,НАЈВЕЋИ

09.02.2016 19:49

Ту сам те чекао госн ''xxл''. Даћу ти бесплатно мало подуке тако да убудуће разликујеш и одвајаш национализам од шовинизма. Дакле, НАЦИОНАЛИСТА (француски натионалисте)- народњак, родољуб, патриота; плурал, народњаци, родољуби, присталице политичких струја и странака које нарочитио воде рачуна о интересима своје земље и свога народа и раде за инересе своје земље и свога народа. ШОВИНИЗАМ - реакционарни облик национализма који, приписујући вишу вредност својој нацији и потцењујући друге, тежи искоришћавању и поробљавању других нација и распиривању националне мржње (назван по имену поклоника Наполеонове освајачке политике француског војник Шовена). Тачка! Надам се да нисам ово писао узалуд и убудуће добрано размисли када се будеш јављао. Немој да те понесе назови подршка твојих истомишљеника. Хвала.

Name

Дејан

09.02.2016 20:23

Код нас ти ту нема разлике. Ил јеси ил ниси фасиста, то јест националиста или ти га совиниста. Све је то исто. А то сто вадис из енциклопедија то окаци мацку о реп. За Балкан то не вази. Овдје ријетко ко постује тудје.

Name

Марко

09.02.2016 21:30

ХХЛ-у или доста више глупости!!!! 1. Пишеш латиницом, јер не знаш ћирилицу. У твојој Титовој Југославији учио си и ћирилицу или си заборавио? 2. То што не волиш свој народ говори да немаш свој идентитет. Изгубљени идентитет не можеш натурати другима. 3. У свим релевантним документима је јасно да је Тито био комунистички дикататор. Живјели смо затворени од цијеле Европе и цијелог свијета. Обучавали смо ПЛО да се бори против Израела. Тенкове и друго оружје смо продавали несврстанима. Били смо трн у оку САД, СССР и Израела. Зато смо тако и прошли. 4. Култ личности одговара култу личности Стаљина. Непогрешиви вођа. Сви на истом путу. Голи Оток за неистомишљенике, без суда и без временске казне. 5. Слажем се једино са тобом око Усташа. Јесу били кољачи жестоки. Јесу побили 700.000 Срба, Јевреја и Рома. Кога су четници побили? Нису се ни борили, само су чекали. А четници у Книнској крајини су бранили своја огњишта од УСТАША. 6. Краљевина Југославија је била пољопривредна земља. Од 1930. до 1933. су направили грађевине у Бањој Луци, по којој је и данас Бања Лука препознатљива. Највећи Југословен је био Краљ Александар, који је ту идеју платио крвљу. 7. Све што си навео о добром животу у СФРЈ не одговара истини. Станови су дијељени мјешовитим браковима (мора да си и ти добио нешто џабе), а радници су плаћали све то. Плате биједне једва да се састави крај са крајем. Једино су официри ЈНА (можда си један од њих) живјели на високој нози, а глупи полицајци имали добре плате и ишли млади у пензије.

Name

Дејан

10.02.2016 07:52

Ти или си малоуман или си један од потомака цетника. Другу дијагнозу ти не могу дати. Бранис једне од највецих злоцинаца из другог свјетског рата. Слазем се само да се устасе горе биле. А ти и такви ниста нисте бољи од тих устаса и вехабија. Ја би вама свима подјелио нозеве сто острије и посло вас на неко поље па се кољите до зоре. Нормални народ би љепсе зивио без вас вјеруј ми. И доста манипулације висе са тим цифрама. Цете тврде да је цак милион Срба убијено у Јасеновцу а ује да је убијено око 300.000 Хрвата у Блајбургу. Уозбиљите се људи.

Name

Wиен

08.02.2016 21:13

Свака цаст за твоје коментаре XXЛ,такве особе требају овом напаценом Балканском Цовјеку гдје је фасисам поново пустио коријење и. створио јад биједу и цемер а изгледа да је овај биједни Цовјек задовољан јер је постао Босњак,Хрват,Србин итд.без обзира сто је гладан и зедан ,го и бос то нема везе.Па који смо ми идиоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марсал

09.02.2016 17:39

ТИТО је ТИТО

Name

Тиле

09.02.2016 21:48

Тај нас је добро зезнуо, посљедице више него јасно видљиве и данас.

ОДГОВОРИТЕ