Коме грађани вјерују - Влади или својим очима?

Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево оптужио је данас СДС да износи површне и неистините информације када су у питању болница у том граду и Олимпијски центар Јахорина. Из СДС-а одговарају да народ у Источном Сарајеву није ни глуп, ни ћорав да би више вјеровао причама СНСД-а него својим очима.

Република Српска 07.02.2016 | 19:57
Коме грађани вјерују - Влади или својим очима?

"Влада Републике Српске ће у току ове године почети градњу нове болнице у Источном Сарајеву'', тврди предсједник градског одбора СНСД-а Љубиша Ћосић и додаје да је у току израда пројекта, а након тога ће тражити моделе финасирања.

"Изјавама да је стање лоше, неодрживо и катастрофално, СДС погоршава ситуацију и тјера пацијенте од болнице'', сматра Ћосић.

"Они који имају несрећу да се морају лијечити у болници у Источном Сарајеву знају да је тамо стање катастрофално'', одговарају из СДС-а.

Тврде да је за то је одговоран СНСД јер је прва одлука Милорада Додика, када је на тенковима СФОР-а дошао на мјесто премијера Српске, била да новац грчке Владе дониран за изградњу болнице у Источном Сарајеву пребаци за изградњу дворане Кошаркашког клуба Игокеа у Лакташима.

У СДС-у додају да је Источно Сарајево за 10 година владавине СНСД-а од Клиничког центра спало на болницу другог степена те да се, новом систематизацијом, покушава додатно смањити обим здравствених услуга.

"Имамо апсолутно право да питамо како се троши новац који грађани Источног Сарајева одвајају за здравствену заштиту. Са овог подручја годишње се за те намјене уплати 48 милиона марака, а не врати се ни половина'', истиче Маринко Божовић посланик СДС-а у Народној Скупштини Републике Српске.

Градски одбор СНСД-а тврди и да нису тачне информације СДС-а о тешком стању у Олимпијском центру Јахорина. Не споре да је Олимпијски центар по судској пресуди дужан предузећу УПИ исплатити 2 милиона марака за кориштење хотела Коран, иако је спорни хотел још 2001. године одлуком Владе дат на кориштење Студентском центру.

УПИ-ју је, на основу судских пресуда из 2007. и 2012. године више од милиона дижна и општина Источно Ново Сарајево.

"Ово политичко питање делегираћемо Влади Републике Српске и наћи начин да се то исплати'', каже Љубиша Чосић предсједник Градског одбора СНСД Источно Сарајево.

Ћосић не жели да коментарише чињеницу да је УПИ предузеће које има само два запослена радника, од којих је један в.д. директор, кадар СНСД-а односно брат његовог доскорашњег савјетника. Не коментарише ни податак да ИРБ тужи Олимпијски центар Јахорина због невраћања кредита, за које су до скоро у СНСД-у тврдили да су улагања Владе у Јахорину.

Из СДС-а тврде да се на примјеру Олимпијског центра Јахорина види као ради Влада Републике Српске, односно како извлаче новац из овог града.

УПИ, владино предузеће, тужи Олимпијски центар који је такође Владин. ИРБ, који је у Власништву Владе Републике Српске, докапитализовао је Олимпијски центар Јахорина и постао већински власник, али сад тужи Јахорну да врати новац којим је извршена докапитализација.

Рачуне на наплату све странке ће положити у октобру ове године на локалним изборима.

У СНСД-у се спремају да преузму власт у Источном Сарајеву и уз досадашње партнере ДНС и Социјалсте, најављују коалицију са Изворним СДС-ом и Савезом за демократску Српску, Драгана Калинића.

Из СДС-а поручују да на изборе излазе са партнерима из Савеза за промјене те да ће се наставити борити за бољи статус града Источно Сарајево у оквирима Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

реално

07.02.2016 14:33

Опсте позната ствар и И.Сарајеву је да СНСД (Влада ) на нас гледа као на босњаке из сусједног Сарајева само из тог разлога јер нису на власти овде ,и лазу народ пред сваке изборе обецавајуци куле и виле...БОЛНИЦА ТРЕБА ГРАДЈАНИМА ИСТОЦНОГ САРАЈЕВА И НЕ ТРЕБА ОДУСТАЈАТИ ОД ТЕ ИДЕЈЕ ДОСТА ЈЕ ЛАЗИ И ПРЕВАРЕ Милорада Додика !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

07.02.2016 15:56

Грађани највише "вјерују" својој "часној" влади, јер они знају да су очи још у старим СРБским народним пјесмама назване "лажљивицам старим!"

Name

Лактаси

08.02.2016 07:51

А гдје би наса Игокеа играла да су вама направили болницу?Боље нама дворана него вама болница....ахахахаха.Колико морас бити глуп зивјети у И.Сарајеву а гласати за Додика.Па ја би пре гласао за Хариса Силајдзица.Мање је стете направио од Додика.

Name

дивља јабука

07.02.2016 15:06

Само стока трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

07.02.2016 15:52

Ако је оно слика болнице,затварајте то под хитно. Па ту не би ни кокоске дрзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љекар

07.02.2016 15:53

До сада су могли да направе десет болница, ал како би Игокеа играла! Колико се мало улазе на исток ово је срамота. А тамо гдје и несто улозе онда се појаве њихови истакнути цланови и покупе паре себи! Питам вас: Докле' ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасна

07.02.2016 15:53

Само код нас је сунце почело да залази на истоку! КК Игокеа има трајни налог на опстинама Источно Сарајево и Пале! Све Додикове коке носиље су са Истока РС. Његове праље и куртизане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

љекар

07.02.2016 16:06

То знаци да исток ради а запад се гради! А мислим да је на Палама настала Република Српска! Бар мене тако сјецање слузи, знам сигурно да није у Лактасима! Брука срби и колеге саборци

Name

Калдера

07.02.2016 16:25

Само сједнес поред Калдере и видис како се праље смјењују и ко највише пере

Name

Педја

07.02.2016 16:01

Нема ВЛАДЕ-само има Миле диктатор-СВЕ ЈЕ ДРУГО НЕБИТНО,НАПРИЈЕД КЛИЗАЦИ УВУЦИТЕ МУ СЕ У БУЉУ @!@!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

07.02.2016 16:28

Требали смо И на Палама имати ургетни центер па је И тадасња власт то растурила,па породилисте али ту је Калиниц смрад направио њему знану зврцку!?

Name

Карадоз

07.02.2016 16:25

Влади јастаради јер ако си кратковид а немас пара за наоцале како цес оцима вјероват?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре љекар

07.02.2016 16:56

У праву сте потпуно. Слажете ли се да је болница могла да се изгради од покраденог грађевинског материјала који је донирала Србија далеке 1997. године за изградњу Српског Сарајева.Сада није ни битно ко је био на власти, само знам да су тада многи из СДС-а, па и они који на то нису имали право,похрлили да узимају тај материјал како би га, појединци уновчавали, други користили за изградњу дискотеке ''Гитрос'' која је рентана СИПА-е, око десетак година, за позамашне новчане износе( 15.000 марака мјесечно),за изградњу објеката који су се рентали запоселеним у институцијама бих из реда Српског народа итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љекар

07.02.2016 18:57

Не браним никог, да се разумијемо! И не зелим да улазим у прицу јер ви сад износите неке детаље за које немамо доказе, али узмимо да су тацни! Да ВА'с питам, да ли је сада Калиниц савјетник председника? То говори колико је он био СДС! Појединци се ме могу поистовјевивати са нецим сто је настало вољом народа у датом моментум!

Name

КИX

07.02.2016 18:19

Не требате оптуживати ни једни ни друге по питању И Сарајева. Криви сте сви. СДС јер је нестало пара за изградњу града(питајте своје старе чланове) а СНСД јер никад ништа није уложио у источни дио. Све ресурсе су нам узели а ништа нисмо добили. Оно што је изграђено, све је први вјетар и снијег срушио. Зато се намеће закључак да ће нас једног дана Федерално Сарајево прогутат. Уосталом, не би ли то било и логично , с обзиром на то да сви трчите радити тамо. А ми требамо овдје сједити за плату од 3 или 4 стотине и пјевати патриотске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зак

07.02.2016 18:31

Драган Калиниц бијели андјео. Покрао је породилисте у Истоцном Сарајеву.Биљана Плавсиц то недавно говори и подсјеца народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тилава

08.02.2016 08:59

Истина жива, све људи знају, али шуте..!!

Name

Брле

07.02.2016 20:22

Ја сам увјерен да овај народ вјерује својим очима. За то му је овако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Птиција перспектива

08.02.2016 05:22

Знаци без пара.Проекат це неки копирати и то се назива поцетак градње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керозин

08.02.2016 10:46

Упи је тузио Јахорину давне 2002-03 године а тада су били на позицијама све кадрови сдс-а. Јахорна је изнајмљивала Упијев хотел коран и раскаласно тросила паре на запосљавање виска радника у сврху предизборних кампања (напомињем све је то било тих давних 2000-тих година), сто данас доводи до тога да Јахорина не мозе да опстане са оволиким бројем запослених. Све је то одобрио тадасји премијер Младен Иваниц. Управе ова два предузеца су се насле пред проблемом који нема везе са њима а сваки добар правник и нормалан цовјек мозе схватити то да данас нико ником нема право да одписе било какав дуг, посебно предузецу које не мозе да плаца доприносе својим радницима а има потразивања толике милионе. Ако вец о нецему писете, истразите слуцај до краја, немојте износити поврсне неистине и гријесити дусу о људе који не примају плату неколико мјесеци па цак и година, људе који не могу да повезу стаз да могу отици у пензију и слицно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере љекар

08.02.2016 17:53

Има истине у иградњи гитроса. Својевремено, објекат је градио Којић Драган, СДС-ов тајкун који тренутно ужива у благодетима Новог Сада,гдје живи са својом породицом и послује у властитој приватној фирми.А 1992 је био подстанар у Бућа потоку.

ОДГОВОРИТЕ