Њутону МВП титула пред Супербоул!

Квотербек Каролина Пантерса Кем Њутон понео је титулу најбољег играча НФЛ лиге дан пре великог Супербоула у Санта Клари.

Остали спортови 07.02.2016 | 21:40
Њутону МВП титула пред Супербоул!

Њутон се тако нашао међу НФЛ великанима, пошто је тек шести играч који је добио Хајсманов трофеј (који се додељује вансеријским колеџ играчима) и МВП титулу у НФЛ лиги.

26-годишњи квотербек Пантерса је такође тек четврти играч у последњих осам година који је освојио титуле за најбољег играча лиге и најбољег офанзивног играча у истој сезони.

У борби за МВП титулу, Њутон је добио 48 од 50 гласова, а по један од два преостала добили су квотербек Њу Ингланд Петриотса Том Брејди и Карсон Палмер из Аризона Кардиналса.

Њутон је био изабран као први пик на драфту 2011. године од стране Пантерса и од тада су многи сумњали у његове способности. Међутим, он им је свима одговорио ове сезоне, током које је предводио тим из Шарлота до скора од 15 победа и само једног пораза на путу до Супербоула. До највећег успеха каријере Њутона и саиграче сада само дели велики дуел са Денвер Бронкосима који почиње у пола сата после поноћи.

До Супербоула, Њутон је уписао 35 тачдаун пасова ове сезоне и први је квотербек у историји НФЛ лиги који је имао 35 додавања за тачдаун и сам уписао десет тачдаунова.

Њутон је Хајсманов трофеј освојио 2010. године, када је Обурн универзитет предводио до националне титуле. Последњи освајач тог трофеја који је понео и МВП титулу је Бари Сандерс, који је поделио ту награду са бретом Фарвеом 1997. године. Пол Норнунг, О Џеј Симпсон, Ерл Кембел и Маркус Ален су преостали играчи који освојили обе награде.

Коментари / 0

Оставите коментар