Звезда избачена из регионалне лиге!

Дисциплински судија Триглав ватерполо лиге донео је одлуку о избацивање Црвене звезде из тог такмичења због спора око регистрације тројице ватерполиста.

Остали спортови 07.02.2016 | 13:40
Звезда избачена из регионалне лиге!

Такође, првом човеку ‘црвено-белих’ изречена је забрана обављања дужности у трајању од 18 месеци.

Црвена звезда и Јеленић имају право жалбе у року од осам дана по њеном уручењу.

Управни одбор регионалног такмичења претходно није дозволио регистрацију тројице нових играча ’црвено-белих’ Филипа Кљајевића, Драгана Драшковића и Срђана Аксентијевића. Њих тројица су играли за Звезду у тријумфима над Радничким и Војводином, али је лига те утакмице регистровала поразима ‘црвено-белих’, којима је одузела и шест бодова.

Као разлог за оштру казну лиге наводи се да су Кљајевић, Драшковић и Аксентијевић играли за грузијску Локомотиву у квалификацијама за Лигу шампиона и зато немају право наступа за Звезду. Уз то, наводи се да се управа 'црвено-белих' оглушила о одлуку лиге тиме што су поменути играчи играли две утакмице, иако по правилнику то нису смели.

„Сваки нови регистровани играч мора да има статус слободног играча, тј. да није наступио ни за један клуб у сезони 2015/16 у такмичењима чланица ЛЕН, односно за неки од клубова земаља чланица наведене међународне асоцијацијама у званичним утакмицама националних такмичења или европских клупских такмичења, о чему треба приложити потврду националног Савеза“, стоји у Правилнику.

Коментари / 0

Оставите коментар