Јанка славио послије годину дана!

Швајцарски скијаш Карло Јанка тријумфовао је на петом супервелеслалому овогодишњег Светског купа који је одржан у Јеонгсеон, у Јужној Кореји.

Остали спортови 07.02.2016 | 13:00
Јанка славио послије годину дана!

Освајач елитног такмичења из 2010. године је до првог тријумфа од јануара прошле године, а 11. у каријери, дошао у времену од 1:26.16 минута.

Друго место, са 82 стотинке заостатка, заузео је Кристоф Инерхофер из Италије, док је Аустријанац Винсент Крихмајр на трећој позицији имао више од секунде заостатка.

Јанка је у јужнокорејском ски центру остварио велико изненађење, пошто последњих година због повреда није био у доброј форми. У Јеонгсеону је, на другом тест такмичењу пред Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу, имао стартни број седам и на најбољи могући начин је искористио стање на стази у том тренутку.

Фаворити који су редом ишли после њега нису могли ни да му припрете, а колико је стаза била захтевна говори и чињеница да је победник суботњег спуста Ћетил Јансруд направио велику грешку и остао без пласмана. Најбољу тројицу следио је Норвежанин Александер Омот Килде, испред Петера Фила из Италије и двојице Аустријанаца Ромеда Баумана и Марсела Хиршера. Прву десеторицу комплетирали су Блејз Гизенданер из Француске, Немац Андреас Зандер и Боштјан Клине из Словеније.

Хиршер на челу генералног пламсана сада има 1.005 бодова, испред двојице Норвежана Аксела Лунда Свиндала, који је већ завршио сезону, а има 916 бодова, и Хенрика Кристоферсена, који је сакупио 971 бод. У поретку супервелеслалома, Свиндал је први са 310 бодова, а прати га Американад Ендру Вајбрејт са 190.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља следећег викенда у Јурзава Наеби, у Јапану, тркама у техничким дисциплинама.

Коментари / 0

Оставите коментар