Бертомеу одбио састанак са ФИБА-ом, Србији два мјеста у Лиги шампиона!

Понедељак је важан дан за европску кошарку! “Блиц” је дошао у посед писма које је генерални секретар ФИБА Патрик Бауман послао на адресу европских кошаркаших савеза и великих клубова. Дошло је до нових варница на релацији ФИБА - Евролига, а оно што је најважније, српска кошарка имала би два представника у новоформираној ФИБА Лиги шампиона.

Кошарка 07.02.2016 | 15:40
Бертомеу одбио састанак са ФИБА-ом, Србији два мјеста у Лиги шампиона!

Битан састанак на којем ће се одлучивати о судбини ФИБА Лиге шампиона биће одржан у понедељак 8. фебруара у Минхену. Генерални секретар ФИБА упутио је нову отровну стрелицу Ђордију Бертомеуу који је одбио заједнички састанак.

- Добили смо писмо од господина Бертомеуа, чији контекст отишао у много шире кругове него што је наведено у документу, укључујући и медије. Наведене чињенице су нетачне. Лопта је сада на терену Евролиге (да презентују своје идеје/предлоге) а не ФИБА. У суштини, господину Бертомеуу је понуђено, на његов захтев, да се састане и изнесе свој предлог ове недеље, што је он одбио и уједно послао писмо уместо тога - поручио је Бауман.

На састанку у понедељак биће разговора у ком правцу ће се развијати европска кошарка наредне сезоне.

- По договору из Лондона, радна група ће се опет састати са великим клубовима из свих земаља који могу да учествују у кошаркашкој Лиги шампиона. Циљ састанка је да се утврди напредак који су оствариле радне групе. И да се практично утврди да ли постоји шири консензус око фондације овог новог такмичења. Од највеће важности остаје да склопимо уговоре са респектабилним лигама и клубовима. Дневно ћемо информисати све клубове о дешавањима - пише између осталог у Баумановом писму.

Такође, утврђен је календар такмичења у ФИБА Лиги шампиона и систем за наредне три сезоне. Оно што је најважније, Србија би у првој имала два места - једно загарантовано и једно у квалификацијама.

Укупно би учествовала 32 тима, 24 директно и још осам из квалификација.

После два круга квалификација, сезона би почела 20. октобра и имала би паузу током божићних и новогодишњих празника не дужу од две недеље.

Коментари / 0

Оставите коментар