Џикић: Урадио сам оно за шта сам доведен!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је утакмица са Задром била "очекивано тешка", али да мора да буде задовољан резултатом и победом.

Кошарка 07.02.2016 | 09:40
Џикић: Урадио сам оно за шта сам доведен!

"Била је то једна тешка утакмица, али баш онаква какву смо очекивали. Задар је све оно што ми не волимо: дугачки су, покретљиви, агресивни. Онако, баш је тешко играти са њима. У ситуацији су да су растерећени, а ми да нам победа доноси опстанак у лиги. Морам на крају да будем задовољан резултатом", рекао је Џикић

Партизан је упркос великом осцилацијама у игри победио Задар 87:76, те направио велики корак ка опстанку у АБА лиги, али и ка пласману у Европу.

"Задовољан сам и неким деловима игре, неким појединачним ролама. Има и ствари којима нисам задовољан, али то је све нормално. Настављамо да радимо. Надам се да нећемо иза себе имати више овакве седмице што се тиче болести и повреда и да можемо да радимо нормално. Што каже мој пријатељ са леве стране (портпарол клуба Иван Ивковић), ја сам урадио за шта сам доведен. Сад могу да…", рекао је Џикић, али је уместо да доврши реченицу шаљиво показао главом одлазак.

Од његовог доласка, играчи Партизана су после сваке победе почели да обилазе почасни круг и поздрављају се са свим навијачима, уместо само са организованим, како је било до сада.

"Круг је настао током једног 'брејнсторминга', ако се то тако каже. И мислим да је једна лепа ствар. Не видим да неко може да смета ту", рекао је Џикић.

Осим тога, од његовог доласка у Партизан, пре почетка утакмица на којима је домаћин његов улазак у халу означава се пуштањем рок класика, које незванично сам бира.

"Пустите те кулоарске приче. Немам ја везе са тим", рекао је шаљиво Џикић.

Играч Андреја Милутновић оценио је да је су већа жеља и енергија донели победу његовом тиму.

"Честитам саиграчима на веома важној победи. Мислим да смо од самог почетка кренули са великом жељом и енергијом и одиграли смо 40 минута у таквом интензитету. Било је падова, али битно је да смо били упорни и заслужено смо победили", рекао је Милутиновић.

Тренер Задра Анте Назор оценио је да је Партизан заслужено победио, као и да његов тим није успео да заустави црно-беле у "радном" делу игре.

"Честитам Партизану на овој победи. Сматрам да су заслужено победили и да су више желели победу. Утакмица је кренула у смеру у коме је Партизан желео. Нисмо зауставили њихов офанзивни скок, шут споља и нисмо успели да сачувамо предност радним делом: преносом, контролом, организацијом", рекао је Назор.

Коментари / 0

Оставите коментар