Погледајте ко је Путинов насљедник

Владимир Путин увелико спрема човјека који ће водити Русију послије њега, а његово име је Алексеј Дјумин, пише Дејли Мејл.

Свијет 06.02.2016 | 16:40
Погледајте ко је Путинов насљедник

Дјумин (43), замјеник министра одбране, у Русији има имиџ хероја војске, и једини посједује харизму која може да парира Путиновој.

Дјумину је ове недјеље Путин повјерио и први задатак на дугачком путу до преузимања власти у Москви – мјесто гувернера удаљеног региона Тула. Истовремено, у медије су “процурили” извјештаји о “херојству” Дјумина за вријеме његове војне каријере.

Дјумин је, иначе, бивши тјелохранитељ и Путинов блиски пријатељ, али и голман у хокејашком клубу предсједника Русије.

Док је био уз Путина одавао је утисак човјека сјенке у којег Путин има неизмјерно повјерење.

На другој страни, Дјумин је познат и као човјек који је успјешно водио операцију улањања збаченог Виктора Јануковича из Украјине, али и човјек који је био заповједник руских специјалаца који су играли кључну улогу у заузимању Крима.

За ово је од Путина добио медаљу за храброст, звање Хероја Русије и промовисан је у чин генерала. Према неким извјештајима, кратко је био замјеник руске војне службе (ГРУ).

Потом је постављен на мјесто замјеника министра одбране, одмах испод Сергеја Шојгуа.

Одлуку Путина да му да Тулу на управљање аналитичари тумаче као знак да предсједник спрема човјека који ће једном бити у потпуности спреман да преузме све његове улоге.

"Кладим се на Дјумина, без икакве сумње", рекао је јуче главни уредник Радија Говорит Москва, говорећи о могућим Путиновим насљедницима.

Он га је ставио јасно испред Дмитрија Медведева (50), премијера који је био предсједник од 2008. до 2012. и Андреја Воробјова (45), који је тренутно гувернер Московског региона.

Аналитичари, иначе, очекују да ће се Путин (63) кандидовати на изборима 2018. године, али и да ће му то бити посљедњи мандат, и да постоји чак могућност да негдје послије 2020. године преда мандат управо Дјумину.

Упитан за коментар о намјештењу за гувернера Туле, Дјумин је кратко рекао:

"Ја сам војник. Ако Отаџбина каже “иди”, ја одговарам “да”.

Извор: НН/Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

златко

06.02.2016 16:22

Браво Путине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.02.2016 16:39

Ето колики је Путин "диктатор". На жалост тешко ми је замислити Русију без њега али ће сигурно Русија остати на правом путу. Путин је човјек који ће заувјек остати енигма, поготово својим непријатељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

06.02.2016 17:09

Ма овај је мала маца боље да је позвао додика он би му био оданији а успут и нас би ријесио великог белаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре АБЦ

06.02.2016 18:58

Господин Путим им зна крвну групу,да не говорим за кога и ста раде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

06.02.2016 20:51

Невјерујем да це отици са власти,барем док не зокрузи некадасње границе ВИЗАНТИЈЕ.Не сто он хоце него це га на то приморати непријатељи.

ОДГОВОРИТЕ