Јансруду први спуст у Јужној Кореји

Норвешки скијаш Ћетил Јансруд тријумфовао је на осмом спусту сезоне који је одржан у оквиру Светског купа у Јеонгсеону, у Јужној Кореји.

Остали спортови 06.02.2016 | 14:00
Јансруду први спуст у Јужној Кореји

Јансруд је до треће победе ове сезоне, а 13. у каријери дошао у времену од 1:41.38 минута, са две стотинке предности у односу на Италијана Доминика Париза.

Њима двојици се на подијуму придружио Стивен Најман из Сједињених Држава, који је био 41 стоти део секунде иза победника.

Јужна Кореја је овог викенда први пут домаћин скијашима у оквиру Светског купа, а спуст у Јеонгсеону је само први од 24 планирана тест такмичења пред Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу 2018. године.

За разлику од неких претходних трка ове сезоне у спусту, овога пута су фаворити водили велику борбу, а Најман је држао вођство пре него што се Јансруд нашао на стази. Париз је једини успео да му припрети, а други Италијан Петер Фил за шест стотинки је остао без подијума, на четвртом месту.

Швајцарац Беат Фојц је био пети, испред Отмара Штидингера из Аустрије и свог сународника Карла Јанке. Прву десеторицу комплетирали су француски скијаши Адријен Тео и Гиљермо Фајед, између којих се уметнуо Аустријанац Ромед Бауман.

У генералном пласману Светског купа води Аустријанац Марсел Хиршер са 969 бодова, 53 више од Аксела Лунда Свиндала, који је због повреде већ завршио сезону, док је Норвежанин Хенрик Кристоферсен трећи са 871. У поретку спуста, Свиндал је први са 436 бодова, испред Фила са 365 и Јансруда са 327.

Такмичење у Јужној Кореји се наставља у недељу супервелеслаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар