Jansrudu prvi spust u Južnoj Koreji

Norveški skijaš Ćetil Jansrud trijumfovao je na osmom spustu sezone koji je održan u okviru Svetskog kupa u Jeongseonu, u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 06.02.2016 | 14:00
Jansrudu prvi spust u Južnoj Koreji

Jansrud je do treće pobede ove sezone, a 13. u karijeri došao u vremenu od 1:41.38 minuta, sa dve stotinke prednosti u odnosu na Italijana Dominika Pariza.

Njima dvojici se na podijumu pridružio Stiven Najman iz Sjedinjenih Država, koji je bio 41 stoti deo sekunde iza pobednika.

Južna Koreja je ovog vikenda prvi put domaćin skijašima u okviru Svetskog kupa, a spust u Jeongseonu je samo prvi od 24 planirana test takmičenja pred Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine.

Za razliku od nekih prethodnih trka ove sezone u spustu, ovoga puta su favoriti vodili veliku borbu, a Najman je držao vođstvo pre nego što se Jansrud našao na stazi. Pariz je jedini uspeo da mu pripreti, a drugi Italijan Peter Fil za šest stotinki je ostao bez podijuma, na četvrtom mestu.

Švajcarac Beat Fojc je bio peti, ispred Otmara Štidingera iz Austrije i svog sunarodnika Karla Janke. Prvu desetoricu kompletirali su francuski skijaši Adrijen Teo i Giljermo Fajed, između kojih se umetnuo Austrijanac Romed Bauman.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 969 bodova, 53 više od Aksela Lunda Svindala, koji je zbog povrede već završio sezonu, dok je Norvežanin Henrik Kristofersen treći sa 871. U poretku spusta, Svindal je prvi sa 436 bodova, ispred Fila sa 365 i Jansruda sa 327.

Takmičenje u Južnoj Koreji se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

Komentari / 0

Ostavite komentar