Ништа од Фејенорда и пензије, Бабовић у Војводини?! Лалат каже НЕ!

Доскорашњи фудбалер Партизана Стефан Бабовић каријеру ће наставити у новосадској Војводини, преносе локални медији.

Фудбал 06.02.2016 | 12:40
Ништа од Фејенорда и пензије, Бабовић у Војводини?! Лалат каже НЕ!

Искусни плејмејкер је био на корак од окончања играчке каријере јер није успео да договори сарадњу са холандским Фејенордом.

Међутим, одазвао се позиву тренера Војводине Ненада Лалатовића и у наставку сезоне бити организатор игре новосадског клуба.

Бабовић би требало да преузме улогу доскорашњег капитена Мирка Иванића који се преселио у БАТЕ Борисов, те да буде ментор младим играчима Воше, пре свега Лазару Зилчићу (18) и Урош Стаменићу (19).

Он је протеклу полусезону провео у Партизану с којим је у јануару споразумно раскинуо уговор и трећи пут у каријери напустио Хумску.

Играо још за ОФК Београд и Вождовац у Србији, те француски Нант, шпанску Сарагосу и кратко за холандски Фејенорд на позајмици.

Бабовић је седмо појачање Војводине ове зиме, после Милана Степанова, Дејана Мелега, Милана Милинковића, Филипа Малбашића, Немање Милетића и Душана Јованчића.

Војводина је тренутно пета у Суперлиги Србије са 35 бодова, 27 мање од лидера Звезда, два од Чукаричког и Борца, а један од Партизана.

Новосађане очекује и четвртфинале Купа где ће 2. марта играти против Јавора у Ивањици.

Тренер Војводина Ненад Лалатовић демантовао је писање локалних медија да ће Стефан Бабовић појачати његов тим.

Бабовић је средином јануара напустио Партизан, преговарао је са Фејенордом и једним тимом из Кине, али је још увек слободан играч.

"Нико од нас није ни контактирао са Стефаном. Он је права "десетка" и мајстор фудбала и наравно да бих био пресрећан да дође и замени Иванића", рекао је Лалатовић за СОС канал.

Последњих дана се спекулисало да би Бабовић могао да оконча играчку каријеру, иако има тек 29 година.

"Рекао сам му да је млад и да не сме да размишља о опроштају од фудбала. Он је емотивац и неке ствари су га погодиле. Срамота је како се Партизан понео према њему. Није заслужио ни од тренера Томића ни од навијача. Мислим да су се сви заједно огрешили о Стефана", рекао је Лалатовић који је сарађивао са Бабовићем у Вождовцу.

Коментари / 0

Оставите коментар