Ništa od Fejenorda i penzije, Babović u Vojvodini?! Lalat kaže NE!

Doskorašnji fudbaler Partizana Stefan Babović karijeru će nastaviti u novosadskoj Vojvodini, prenose lokalni mediji.

Fudbal 06.02.2016 | 12:40
Ništa od Fejenorda i penzije, Babović u Vojvodini?! Lalat kaže NE!

Iskusni plejmejker je bio na korak od okončanja igračke karijere jer nije uspeo da dogovori saradnju sa holandskim Fejenordom.

Međutim, odazvao se pozivu trenera Vojvodine Nenada Lalatovića i u nastavku sezone biti organizator igre novosadskog kluba.

Babović bi trebalo da preuzme ulogu doskorašnjeg kapitena Mirka Ivanića koji se preselio u BATE Borisov, te da bude mentor mladim igračima Voše, pre svega Lazaru Zilčiću (18) i Uroš Stameniću (19).

On je proteklu polusezonu proveo u Partizanu s kojim je u januaru sporazumno raskinuo ugovor i treći put u karijeri napustio Humsku.

Igrao još za OFK Beograd i Voždovac u Srbiji, te francuski Nant, špansku Saragosu i kratko za holandski Fejenord na pozajmici.

Babović je sedmo pojačanje Vojvodine ove zime, posle Milana Stepanova, Dejana Melega, Milana Milinkovića, Filipa Malbašića, Nemanje Miletića i Dušana Jovančića.

Vojvodina je trenutno peta u Superligi Srbije sa 35 bodova, 27 manje od lidera Zvezda, dva od Čukaričkog i Borca, a jedan od Partizana.

Novosađane očekuje i četvrtfinale Kupa gde će 2. marta igrati protiv Javora u Ivanjici.

Trener Vojvodina Nenad Lalatović demantovao je pisanje lokalnih medija da će Stefan Babović pojačati njegov tim.

Babović je sredinom januara napustio Partizan, pregovarao je sa Fejenordom i jednim timom iz Kine, ali je još uvek slobodan igrač.

"Niko od nas nije ni kontaktirao sa Stefanom. On je prava "desetka" i majstor fudbala i naravno da bih bio presrećan da dođe i zameni Ivanića", rekao je Lalatović za SOS kanal.

Poslednjih dana se spekulisalo da bi Babović mogao da okonča igračku karijeru, iako ima tek 29 godina.

"Rekao sam mu da je mlad i da ne sme da razmišlja o oproštaju od fudbala. On je emotivac i neke stvari su ga pogodile. Sramota je kako se Partizan poneo prema njemu. Nije zaslužio ni od trenera Tomića ni od navijača. Mislim da su se svi zajedno ogrešili o Stefana", rekao je Lalatović koji je sarađivao sa Babovićem u Voždovcu.

Komentari / 0

Ostavite komentar