Снажно одговорити Северној Кореји

Председници САД и Кине, Барак Обама и Си Ђинпинг, изјавили су да је неопходан снажан договор на провокације Северне Кореје, саопштила је Бела кућа.

Свијет 06.02.2016 | 08:20
Снажно одговорити Северној Кореји

Обама и Си су у телефонском разговору истакли важност "јаког међународног одговора на провокације Северне Кореје, посебно путем резолуције у Савету безбедности УН".

Амерички председник није изнео детаље о могућем садржају такве резолуције.

Амерички сајт 38 Нортх саопштио је раније да је Северна Кореја почела да довози гориво у оквиру припрема за најављено лансирање ракете овог месеца, упркос противљењу међународне заједнице.

Сајт који се бави активностима у Северној Кореји наводи да снимци с америчких комерцијалних сателита показују све више кретања људи и опреме око лансирне рампе и складишта горива.

Мање од месец дана од нуклеарног теста, власти у Пјонгјангу навеле су да ће лансирати ракету са сателитом у периоду од 8. до 25. фебруара.

Северна Кореја инсистира да њен свемирски програм има искључиво научне сврхе, али САД и њихови савезници сматрају да је циљ лансирања проба пројектила који може да стигне до америчког копна.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

06.02.2016 08:31

Провокације Сјеверне Кореје сва срећа па сте ви. Каубоји добри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаили

06.02.2016 12:56

Време монопола у политици је прошло. Да Сјеверна Кореја нема атомско наоружање прошла би као Југославија, Ирак, Либија и друге земље. ОВАКО ВИШЕ УЦЈЕНЕ НЕМА. СВЕ СУ ТО ПРАЗНЕ ПРИЧЕ!

Name

Неђо.7.Фебруар.2016

07.02.2016 04:11

Прошло је време ,Америке да може радити шра хоће,С Кореја нецвика од,Америке јер има нуклеарно наоружање.Америма је тешко што више немају великог утицаја у свету.Неможе више да одлучи шта она хоће.Америка на челу са НАТО организацијом се распада као лешинар.Незаборавите да велике силе као што су,Русија,Кина и Индија,заузимају положај у свети веле сила.Америка сада покушава грчевито да бих остварила утицај у свету као некада,али нема више снаге и тешко је,Америки да се помири са таквом чињеницом.Русија на челу са,Путином преузима позицију у свету.Видите да је,Русија преузела,Сиријски комфликт да реши.Шта је,Америка урадила у сирији за годину дана,помагала јеИсламистима и,Ердогану да се богате на шверцању нафте.Зато је,Америки и Турској тејшко што су,Руси преузили,Сирију под своју команду.Запамтите да је војна моћ,Америке прошла.Тако се полако завршава кариера,ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ