Snažno odgovoriti Severnoj Koreji

Predsednici SAD i Kine, Barak Obama i Si Đinping, izjavili su da je neophodan snažan dogovor na provokacije Severne Koreje, saopštila je Bela kuća.

Svijet 06.02.2016 | 08:20
Snažno odgovoriti Severnoj Koreji

Obama i Si su u telefonskom razgovoru istakli važnost "jakog međunarodnog odgovora na provokacije Severne Koreje, posebno putem rezolucije u Savetu bezbednosti UN".

Američki predsednik nije izneo detalje o mogućem sadržaju takve rezolucije.

Američki sajt 38 North saopštio je ranije da je Severna Koreja počela da dovozi gorivo u okviru priprema za najavljeno lansiranje rakete ovog meseca, uprkos protivljenju međunarodne zajednice.

Sajt koji se bavi aktivnostima u Severnoj Koreji navodi da snimci s američkih komercijalnih satelita pokazuju sve više kretanja ljudi i opreme oko lansirne rampe i skladišta goriva.

Manje od mesec dana od nuklearnog testa, vlasti u Pjongjangu navele su da će lansirati raketu sa satelitom u periodu od 8. do 25. februara.

Severna Koreja insistira da njen svemirski program ima isključivo naučne svrhe, ali SAD i njihovi saveznici smatraju da je cilj lansiranja proba projektila koji može da stigne do američkog kopna.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Md

06.02.2016 08:31

Provokacije Sjeverne Koreje sva sreća pa ste vi. Kauboji dobri.

ODGOVORITE
Name

Михаили

06.02.2016 12:56

Време монопола у политици је прошло. Да Сјеверна Кореја нема атомско наоружање прошла би као Југославија, Ирак, Либија и друге земље. ОВАКО ВИШЕ УЦЈЕНЕ НЕМА. СВЕ СУ ТО ПРАЗНЕ ПРИЧЕ!

Name

Neđo.7.Februar.2016

07.02.2016 04:11

Prošlo je vreme ,Amerike da može raditi šra hoće,S Koreja necvika od,Amerike jer ima nuklearno naoružanje.Amerima je teško što više nemaju velikog uticaja u svetu.Nemože više da odluči šta ona hoće.Amerika na čelu sa NATO organizacijom se raspada kao lešinar.Nezaboravite da velike sile kao što su,Rusija,Kina i Indija,zauzimaju položaj u sveti vele sila.Amerika sada pokušava grčevito da bih ostvarila uticaj u svetu kao nekada,ali nema više snage i teško je,Ameriki da se pomiri sa takvom činjenicom.Rusija na čelu sa,Putinom preuzima poziciju u svetu.Vidite da je,Rusija preuzela,Sirijski komflikt da reši.Šta je,Amerika uradila u siriji za godinu dana,pomagala jeIslamistima i,Erdoganu da se bogate na švercanju nafte.Zato je,Ameriki i Turskoj tejško što su,Rusi preuzili,Siriju pod svoju komandu.Zapamtite da je vojna moć,Amerike prošla.Tako se polako završava kariera,EVROPSKE UNIJE.

ODGOVORITE