Игокеа повлачи Дозетов дрес!

Дрес капитена шампионске генерације Игокее Милана Дозета биће подигнут под сводове дворане у Лакташима уочи недјељне утакмице између Игокее и Црвене звезде.

Кошарка 06.02.2016 | 16:20
Игокеа повлачи Дозетов дрес!

Спортски директор Игокее Павле Ћоровић изјавио је да клуб овим гестом жели да захвали Дозету, за велики допринос резултатима које је Игокеа остварила у сезони 2012/2013.

"На овај начин желимо да се захвалимо Милану Дозету, играчу који је дао заиста велики допринос афирмацији нашег клуба, јер је управо та генерација, предвођена данашњим тренером Драганом Бајићем, довела Игокеу на једно важно мјесто када је у питању кошарка у региону. Ми смо тада били првопласирани тим регуларног дијела АБА лиге, остварили смо највећи успјех у клупској историји, и управо од тада, може се рећи, почиње нова ера кошаркашког клуба Игокеа. Дрес Милана Дозета први је који се подиже под сводове дворане у Лакташима, а сигурно да ће их у будућности бити још", изјавио је Ћоровић за клупски сајт првака Босне и Херцеговине.

Каријеру је почео у Партизану гдје је провео двије сезоне. Након тога је играо за Земун и Слогу, да би 2001. године дошао у Црвену звезду. Са њима је остао три сезоне и био важан играч тима који је стигао до Фајнал-фора Јадранске лиге 2003. и освојио Куп Кораћа 2004. године.

Након тога одлази у Војводину гдје је провео двије сезоне, да би 2006. године први пут отишао у иностранство. Провео је четири сезоне у иностранству наступајући за Кијев, Панелиниос и кипарске тимове АЕЛ Лимасол и АПОЕЛ. Године 2010. је потписао за Игокеу гдје је остао четири сезоне.

Послије освајања титуле шампиона Босне и Херцеговине 2014. објавио је завршетак кошаркашке каријере.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лаусх бл

06.02.2016 17:54

Аааааааааа унистили сте кк борац сад као повлаците дрес као ви сте неки клуб ста се ово десава па ово није цак ни смјесно ово је класицна спрдња

ОДГОВОРИТЕ