Igokea povlači Dozetov dres!

Dres kapitena šampionske generacije Igokee Milana Dozeta biće podignut pod svodove dvorane u Laktašima uoči nedjeljne utakmice između Igokee i Crvene zvezde.

Košarka 06.02.2016 | 16:20
Igokea povlači Dozetov dres!

Sportski direktor Igokee Pavle Ćorović izjavio je da klub ovim gestom želi da zahvali Dozetu, za veliki doprinos rezultatima koje je Igokea ostvarila u sezoni 2012/2013.

"Na ovaj način želimo da se zahvalimo Milanu Dozetu, igraču koji je dao zaista veliki doprinos afirmaciji našeg kluba, jer je upravo ta generacija, predvođena današnjim trenerom Draganom Bajićem, dovela Igokeu na jedno važno mjesto kada je u pitanju košarka u regionu. Mi smo tada bili prvoplasirani tim regularnog dijela ABA lige, ostvarili smo najveći uspjeh u klupskoj istoriji, i upravo od tada, može se reći, počinje nova era košarkaškog kluba Igokea. Dres Milana Dozeta prvi je koji se podiže pod svodove dvorane u Laktašima, a sigurno da će ih u budućnosti biti još", izjavio je Ćorović za klupski sajt prvaka Bosne i Hercegovine.

Karijeru je počeo u Partizanu gdje je proveo dvije sezone. Nakon toga je igrao za Zemun i Slogu, da bi 2001. godine došao u Crvenu zvezdu. Sa njima je ostao tri sezone i bio važan igrač tima koji je stigao do Fajnal-fora Jadranske lige 2003. i osvojio Kup Koraća 2004. godine.

Nakon toga odlazi u Vojvodinu gdje je proveo dvije sezone, da bi 2006. godine prvi put otišao u inostranstvo. Proveo je četiri sezone u inostranstvu nastupajući za Kijev, Panelinios i kiparske timove AEL Limasol i APOEL. Godine 2010. je potpisao za Igokeu gdje je ostao četiri sezone.

Poslije osvajanja titule šampiona Bosne i Hercegovine 2014. objavio je završetak košarkaške karijere.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Laush bl

06.02.2016 17:54

Aaaaaaaaaa unistili ste kk borac sad kao povlacite dres kao vi ste neki klub sta se ovo desava pa ovo nije cak ni smjesno ovo je klasicna sprdnja

ODGOVORITE