Шапић: Здравље дјеце је битније од медаље или гола!

Александар Шапић, један од најбољих ватерполиста у историји, рекао је да му је само породица вреднија од медаља које је освојио.

Остали спортови 06.02.2016 | 15:00
Шапић: Здравље дјеце је битније од медаље или гола!

Ипак, Шапић је истакао и да је лако донео одлуку да их поклони у хуманитарне сврхе за помоћ здравствено најугроженијим људима, пре свега деци.

Шапић је одлучио да на сајту Хуманитарне фондације Нови Београд на лицитацију стави 24 медаље освојене на Светским и Европским првенствима, Светској лиги, Светском купу, Олимпијским играма и три из клупских такмичења Купа шампиона и ЛЕН купа.

Он је открио да се цене медаља крећу од 3.000 до 10.000 евра, колико кошта бронза са Олимпијских игара у Сиднеју.

"Идеја се родила пре годину дана, када је и почела са радом хуманитарна организација. Код нас су долазили најтежи случајеви, прорадиле су емоције и натерале ме да ставим прст на чело", рекао је Шапић на конференцији за медије на Новом Београду.

Шапић је поручио и да је Хуманитарна фондација Нови Београд обезбедила терапије за око 40 особа, као и да покушава да то учини за још 63.

"Не постоји ниједна материјална ствар вреднија за мене од ових медаља. Од њих имам вредније само породицу. Моја каријера је била таква каква јесте, али ово ми је тренутно најбитније и не може да се пореди са голом или медаљом. Верујем да нећу бити први, већ један у низу људи из јавног живота", навео је Шапић и поручио да је око 500.000 људи помогло преко смс порука.

Председник општине Нови Београд додао је да су га контактирали бивши саиграчи из репрезентације Србије.

"Били су збуњени. Репрезентација је била срж наших каријера. Питање је да ли би то урадио свако, али када сам видео родитеље деце којој је потребна помоћ, онда нисам имао дилему. Ово је део нас, као да дајемо свој део тела", закључио је некада најбољи ватерполиста света.

Коментари / 0

Оставите коментар