Венгер: Кинески новац је велика брига за Премијер лигу!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер забринут је како да би све веће улагање кинеских клубова могло да утиче негативно на Премијер лигу.

Фудбал 07.02.2016 | 14:00
Венгер: Кинески новац је велика брига за Премијер лигу!

Зимски прелазни рок, који у Кни траје до 26. фебруара донео је неколико сензационалних трансфера од којих је последњи прелазак Алекса Тешеире из Шахтјора у Ђангсу за 50 милиона евра.

Претходно су Рамирес из Челсија и Џексон Мартинес из Атлетико Мадрида такође отишли у кинеску лигу. Плате које нуде кинески клубови тешко могу да испрате и најбогатији европски клубови, а Венгер сматра да би ускоро сви најбољи играчи из Европе могли да оду у Азију.

„Да, наравно да би Премијер лига требало да буде забринута. Делује да Кина има финансијску моћ да пресели комплетну лигу из Европе у Кину. Довољно смо дуго у овом послу да знамо да је ово последица економске моћи. Да ли ће они задржати жељу? Сетимо се да је пре неколико година Јапан почео нешто слично и успорио је. Не знам колико су Кинези озбиљни, али ако постоји политичка жеља, требало би да будемо забринути“, рекао је Венгер.

Француз сматра да ће уубрзо неки кинсеки клуб платити и 100 милиона фунти за играча.

„Уверен сам да ће цифра од 100 милиона фунти брзо бити достигнута.“

Коментари / 0

Оставите коментар