Venger: Kineski novac je velika briga za Premijer ligu!

Menadžer Arsenala Arsen Venger zabrinut je kako da bi sve veće ulaganje kineskih klubova moglo da utiče negativno na Premijer ligu.

Fudbal 07.02.2016 | 14:00
Venger: Kineski novac je velika briga za Premijer ligu!

Zimski prelazni rok, koji u Kni traje do 26. februara doneo je nekoliko senzacionalnih transfera od kojih je poslednji prelazak Aleksa Tešeire iz Šahtjora u Đangsu za 50 miliona evra.

Prethodno su Ramires iz Čelsija i Džekson Martines iz Atletiko Madrida takođe otišli u kinesku ligu. Plate koje nude kineski klubovi teško mogu da isprate i najbogatiji evropski klubovi, a Venger smatra da bi uskoro svi najbolji igrači iz Evrope mogli da odu u Aziju.

„Da, naravno da bi Premijer liga trebalo da bude zabrinuta. Deluje da Kina ima finansijsku moć da preseli kompletnu ligu iz Evrope u Kinu. Dovoljno smo dugo u ovom poslu da znamo da je ovo posledica ekonomske moći. Da li će oni zadržati želju? Setimo se da je pre nekoliko godina Japan počeo nešto slično i usporio je. Ne znam koliko su Kinezi ozbiljni, ali ako postoji politička želja, trebalo bi da budemo zabrinuti“, rekao je Venger.

Francuz smatra da će uubrzo neki kinseki klub platiti i 100 miliona funti za igrača.

„Uveren sam da će cifra od 100 miliona funti brzo biti dostignuta.“

Komentari / 0

Ostavite komentar