Стиже одговор на уцјену Трибунала

Јавни позив Хага да Београд објасни зашто нема хапшења троје радикала који се терета за непоштовање суда и подмићивање сведока, званична Србија доживљава као нови политички притисак из Трибунала.

Србија 05.02.2016 | 14:20
Стиже одговор на уцјену Трибунала

Према нашим сазнањима, државни тим је припремио исцрпну правну аргументацију којом ће парирати хашком захтеву да им изруче Петра Јојића, Јову Остојића и Вјерицу Радету.

Расим Љајић, потпредседник Владе и координатор за сарадњу са Трибуналом, открива за "Новости" да конференција која ће се одржати 10. фебруара о радикалима није прва:

"До сада су одржане две конференције које су носиле ознаку поверљиво. То што је Хаг одлучио да сада јавно позове Београд третирамо као повећан притисак на нашу земљу. Учествоваћемо са правним заступником Сашом Обрадовићем и овога пута ћемо изнети искључиво правне аспекте случаја".

Љајић нам каже и да је Србија послала редовни месечни извештај Трибуналу још 1. фебруара, како је суд то и тражио.

Радикали тврде да се њихови чланови неће предати, јер је поступак "изрежиран" и да је о томе обавештена и Влада.

"Закон о сарадњи са Хашким трибуналом предвиђа само изручење српских држављана који су оптужени за ратне, злочине против човечности или геноцид. Не предвиђа изручење по оптужбама за непоштовање суда и правно је немогуће испоручити било ког држављанина Србије на основу таквог захтева", наводи лидер СРС Војислав Шешељ.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаили Микић

05.02.2016 13:36

Видећемо. Ја СРБији више ништа НЕВЕРУЈЕМ. Она попут дјевојке испочетка све одбија а затим даје и оно што момци нетраже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

је ли греска,

05.02.2016 14:02

Је ли Михаило или Михаили јел (Микиц или Микици) ??

Name

Хахаха

05.02.2016 17:00

Неверујем и дјевојке!!! Знаци бас се труди да доказе да је писмен , мада му то бас и не полази за руком...вјероватно неки ћутан са обронака неке планине