Stiže odgovor na ucjenu Tribunala

Javni poziv Haga da Beograd objasni zašto nema hapšenja troje radikala koji se tereta za nepoštovanje suda i podmićivanje svedoka, zvanična Srbija doživljava kao novi politički pritisak iz Tribunala.

Srbija 05.02.2016 | 14:20
Stiže odgovor na ucjenu Tribunala

Prema našim saznanjima, državni tim je pripremio iscrpnu pravnu argumentaciju kojom će parirati haškom zahtevu da im izruče Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu.

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i koordinator za saradnju sa Tribunalom, otkriva za "Novosti" da konferencija koja će se održati 10. februara o radikalima nije prva:

"Do sada su održane dve konferencije koje su nosile oznaku poverljivo. To što je Hag odlučio da sada javno pozove Beograd tretiramo kao povećan pritisak na našu zemlju. Učestvovaćemo sa pravnim zastupnikom Sašom Obradovićem i ovoga puta ćemo izneti isključivo pravne aspekte slučaja".

Ljajić nam kaže i da je Srbija poslala redovni mesečni izveštaj Tribunalu još 1. februara, kako je sud to i tražio.

Radikali tvrde da se njihovi članovi neće predati, jer je postupak "izrežiran" i da je o tome obaveštena i Vlada.

"Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa samo izručenje srpskih državljana koji su optuženi za ratne, zločine protiv čovečnosti ili genocid. Ne predviđa izručenje po optužbama za nepoštovanje suda i pravno je nemoguće isporučiti bilo kog državljanina Srbije na osnovu takvog zahteva", navodi lider SRS Vojislav Šešelj.

Izvor: Večernje NOVOSTI

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Михаили Микић

05.02.2016 13:36

Видећемо. Ја СРБији више ништа НЕВЕРУЈЕМ. Она попут дјевојке испочетка све одбија а затим даје и оно што момци нетраже!

ODGOVORITE
Name

je li greska,

05.02.2016 14:02

Je li Mihailo ili Mihaili jel (Mikic ili Mikici) ??

Name

Hahaha

05.02.2016 17:00

Neverujem i djevojke!!! Znaci bas se trudi da dokaze da je pismen , mada mu to bas i ne polazi za rukom...vjerovatno neki ćutan sa obronaka neke planine