Бахато Дачићево обезбјеђење

Обезбеђење Ивице Дачића прекорачило је овлашћења скидањем таблица са возила амбасадорке Роксанде Нинчић, а возач је потом ислеђиван у министарству.

Србија 05.02.2016 | 09:58
Бахато Дачићево обезбјеђење

Како "Блиц" сазнаје, инцидент се догодио прошле недеље, у петак, када је амбасадорка Нинчић дошла на посао. Иако је државни секретар, односно број два по функцији у министарству, одмах иза шефа дипломатије, за службени аутомобил којим се вози није било места на спољном паркингу министарства.

Њен возач, иначе радник МИП, паркирао је због тога возило у гаражи министарства. А потом је уследио низ непријатности и кршења процедуре.

"Возач амбасадорке Нинчић је службено лице министарства. Уредно се паркирао и чак оставио кључеве у службеном аутомобилу да, уколико буде потребно, служба на паркингу у тренутку помери возило", каже извор "Блица" из Владе.

Како додаје наш саговорник, један од Дачићевих телохранитеља када је видео у гаражи паркирано возило државне секретарке, видно изнервиран и без икаквог упозорења, скинуо му је таблице. Тиме и практично мимо прописа искључио из саобраћаја службено возило.

"Када је реч о прописима, обезбеђење је прекорачило овлашћења, а реално реч је о класичном бахаћењу. Према прописима, службено лице може да скине таблице, али само у случају када обавештава надлежну службу МУП која потом долази на лице места. Овде не само што није било потребе за таквим понашањем у гаражи него када је већ урађено нису испоштовани прописи", каже саговорник "Блица". Он додаје да "у гаражу није ушло непознато возило, већ службеник министарства са државним секретаром".

"Може им се", додаје "Блицов" извор.

Међутим, ни ту се није стало. Возач је потом био на рапорту код Николе Недељковића, тренутно на функцији начелника Одељења за безбедност, а који је са Дачићем у министарство дошао из МУП.

"Возач је дословце ислеђиван", преноси извор "Блица".

У министарству нису желели да дају званичну изјаву, али тврде да се "возач паркирао на улазу", као и да Недељковић није "саслушавао" возача, нити виде икакав проблем у целокупном догађају.

"Скинуте су таблице док се возач није вратио, а скинуте су управо да би се вратио", - кажу у МСП-у.

Дачић: Ко крши прописе - одговараће.

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже за "Блиц" да није упознат са случајем.

"Не знам ништа о том догађају. Уколико је неко прекорачио овлашћења, треба и да одговара", - поручује Дачић.

Извор: Блиц

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

вупер

05.02.2016 10:42

Мали има екипу из Земуна, па мали је цар ста се око њега врти то је ситница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

05.02.2016 11:04

Дачо на овој фотки лици на мистер Бина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прцо

05.02.2016 13:45

Наса Зељка има нај јаце обезбједјење на свијету, на буре сви лице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колубија

05.02.2016 16:06

Банана звана Мисха.

ОДГОВОРИТЕ