Bahato Dačićevo obezbjeđenje

Obezbeđenje Ivice Dačića prekoračilo je ovlašćenja skidanjem tablica sa vozila ambasadorke Roksande Ninčić, a vozač je potom isleđivan u ministarstvu.

Srbija 05.02.2016 | 09:58
Bahato Dačićevo obezbjeđenje

Kako "Blic" saznaje, incident se dogodio prošle nedelje, u petak, kada je ambasadorka Ninčić došla na posao. Iako je državni sekretar, odnosno broj dva po funkciji u ministarstvu, odmah iza šefa diplomatije, za službeni automobil kojim se vozi nije bilo mesta na spoljnom parkingu ministarstva.

Njen vozač, inače radnik MIP, parkirao je zbog toga vozilo u garaži ministarstva. A potom je usledio niz neprijatnosti i kršenja procedure.

"Vozač ambasadorke Ninčić je službeno lice ministarstva. Uredno se parkirao i čak ostavio ključeve u službenom automobilu da, ukoliko bude potrebno, služba na parkingu u trenutku pomeri vozilo", kaže izvor "Blica" iz Vlade.

Kako dodaje naš sagovornik, jedan od Dačićevih telohranitelja kada je video u garaži parkirano vozilo državne sekretarke, vidno iznerviran i bez ikakvog upozorenja, skinuo mu je tablice. Time i praktično mimo propisa isključio iz saobraćaja službeno vozilo.

"Kada je reč o propisima, obezbeđenje je prekoračilo ovlašćenja, a realno reč je o klasičnom bahaćenju. Prema propisima, službeno lice može da skine tablice, ali samo u slučaju kada obaveštava nadležnu službu MUP koja potom dolazi na lice mesta. Ovde ne samo što nije bilo potrebe za takvim ponašanjem u garaži nego kada je već urađeno nisu ispoštovani propisi", kaže sagovornik "Blica". On dodaje da "u garažu nije ušlo nepoznato vozilo, već službenik ministarstva sa državnim sekretarom".

"Može im se", dodaje "Blicov" izvor.

Međutim, ni tu se nije stalo. Vozač je potom bio na raportu kod Nikole Nedeljkovića, trenutno na funkciji načelnika Odeljenja za bezbednost, a koji je sa Dačićem u ministarstvo došao iz MUP.

"Vozač je doslovce isleđivan", prenosi izvor "Blica".

U ministarstvu nisu želeli da daju zvaničnu izjavu, ali tvrde da se "vozač parkirao na ulazu", kao i da Nedeljković nije "saslušavao" vozača, niti vide ikakav problem u celokupnom događaju.

"Skinute su tablice dok se vozač nije vratio, a skinute su upravo da bi se vratio", - kažu u MSP-u.

Dačić: Ko krši propise - odgovaraće.

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže za "Blic" da nije upoznat sa slučajem.

"Ne znam ništa o tom događaju. Ukoliko je neko prekoračio ovlašćenja, treba i da odgovara", - poručuje Dačić.

Izvor: Blic

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vuper

05.02.2016 10:42

Mali ima ekipu iz Zemuna, pa mali je car sta se oko njega vrti to je sitnica.

ODGOVORITE
Name

Lijevcan

05.02.2016 11:04

Dačo na ovoj fotki lici na mister Bina

ODGOVORITE
Name

Prco

05.02.2016 13:45

Nasa Zeljka ima naj jace obezbjedjenje na svijetu, na bure svi lice.

ODGOVORITE
Name

Kolubija

05.02.2016 16:06

Banana zvana Misha.

ODGOVORITE