5 природних лијекова против високог нивоа триглицерида

Висок ниво триглицерида у крви може изазвати озбиљне здравствене проблеме, а ово су природни начини поправљајна крвне слике..

Здравље 05.02.2016 | 08:54
5 природних лијекова против високог нивоа триглицерида

Оптималан ниво триглициреда је неопходан за нормално функционисање организма, а уколико је ниво повишен, већи је ризик од многих здравствених проблема, као што су кардиоваскуларна обољења или мождани удар.

Ово су најбољи природни лекови за регулисање нивоа триглицерида!

Бели лук

Ово је један од најефикаснијих лекова за смањење нивоа триглицерида. Најбоље је да га једете у свежем стању, 2-3 чена на празан стомак.

Јабуково сирће

За регулисање нивоа триглицерида и холестерола такође је ефикасно и јабуково сирће. Препоручује се да два пута на дан узимате чашу воде у којој је размућена кашичица јабуковог сирћета, а по жељи можете додати и мало меда.

Семе коријандера
Ово је један од традиционалних лекова против повишених триглицерида. У шољу воде ставите 1-2 кашичице коријандера, прокувајте, процедите и оставите да се охлади. Пијте овај напитак једном или два пута на дан.

Кајенски бибер

Поред тога што јелима даје пикантну ноту, кајенски бибер је природни лек за снижавање триглицерида и холестерола. Додајте 1/2 до једне кашичице бибера шољи вруће воде и пијте два пута дневно.

Цимет

Овај популаран зачин је права ризница лековитих састојака. Зато обогатите своје оброке циметом и искористите његову моћ у регулисању нивоа триглицерида.

Пре примене природних лекова обавезно консултујте свог лекара.

Лиса

Коментари / 0

Оставите коментар