Најбоље дестинације које треба да посјетите у 2016. години

Време је за путовање! Представљамо вам савршене дестинације за породичне авантуре, романтични бег или нешто између.

Путовања 05.02.2016 | 08:51
Најбоље дестинације које треба да посјетите у 2016. години

Полако смо упловили у 2016. годину, а наша жеља за пустоловом све више расте... Егзотичне, далеке земље са богатом културом и низом туристичких атракција су идеалне дестинације које пружају мир и буде истраживачки дух у нама.У оштрој конкуренцији прелепих земаља одабрали смо најбоље предлоге за путовања, која ће вас сигурно одушевити.

Представљамо вам 10 земаља које треба да посетите у 2016. години!

Куба

С обзиром да ова дивна оаза мира под утицајем политичких дешавања се све више развија и мења, Куба би заиста требала да буде муст сее дестинација на вашој листи #Путовања.

Шарене, оронуле, старе велике зграде, мирис локалног рума који је спреман да зачини незабораван мохито, аутомобили из 50-их година прошлог века и весела, салса музика која одјекује на сваком ћошку који се претвара у клуб у коме Кубанци ђускају од јутра до вечери....

То је само делић атмосфере коју Куба може да понуди.

Бразил

Након што су се показали као сјајни домаћини током Светског првенства у фудбалу, које је одржано 2014. године, Бразил ће поново угостити врсне спортисте ове године када су заказане Олимпијске игре. Па ко не би желео да Олимпијаду доживи у божанственом Рију?

Ова огромна земља богата природним лепотама представља рај за истраживаче и људе авантуристичког духа. Туристи би при првој посети требало да пођу од највећих и најенергичнијих градова (Сао Паоло, Рио де Жанеиро), а даље да се упуте ка прекрасним морским оазама и плажама (Салвадор, Паратy) и обавезно посете Манаус, огромни град усред амазонске прашуме који се може похвалити бројним атракцијама.

Шри Ланка

Након завршетка грађанског рата који је трајао деценијама, Шри Ланка све више добија на популарности захваљујући великом броју нових хотела који привлаче туристе из широм света.Прошле године је дефинитивно највећа атракција био хотел Три који је смештен на обали језера Коггала. Хотел се налази на великом острву, на којем можете истраживати многобројне плаже, храмове и плантаже чаја.

Вијетнам

Вијетнам се може похвалити многобројним луксузним одмаралиштима која су идеална за одмор и бег из града. Окружен природним лепотама, Вијетнам поседује две спектаклуарне плаже, попут Анантара и Аман које представљају право место за опуштање.

Зимбабве

Након што је годинама била заобилажена, ова туристичка дестинација је поново у центру пажње, делимично због Вицториа Фаллс аеродрома који је отворен прошле године, што је омогућило много лакши приступ овом делу јужне Африке.Поред фантастичних атракција, Зимбабве се може похвалити Wилдернесс Сафарис кампом који се налази у Хwанге националном парку, а посетиоцима пружа уживање у природи уз прави доживљај сафари духа.

Пуглиа, Италија

Ова дестинација је била у великом фокусу прошлог лета, што значи да ће се њена популарност сигурно задржати и ове године. Разлог за то су идеални услови: топлота, барокни градови, архитектура коничног облика и богатство укуса медитеранске кухиње.

Град Лецце је прави рај, поготово за љубитеље хране који овде могу пробати многобројне специјалитете, као што су сцаморза (растопљен крављи сир) којим се преливају разна јела и пастицциотто (пита са кремом од ваниле). Поред тога, посетиоци могу уживати у сунчаним подневима, на улицама и трговима на којима се налазе барокни споменици и старе цркве.

Јапан

Јапан је дефинитивно дестинација коју би требало посетити. Ипак, ову земљу туристи често избегавају због лоше репутације која га ставља на листу најскупљих земаља на свету. Ове године град Кјото би могао да буде ваш избор, а ово дивно место ће вам помоћи да осетите чар ове земље која има богату културу која оставља без даха.

Костарика

Ова тропска земља је веома популарна туристичка дестинација, а највише броји туристе који уживају у бујној природи, старим плажама, контрасним пејзажима као и великој костариканској атракцији: посматрању ретких птица. Костарика је дефинитивно савршено место за авантуру и истраживање, али и породични одмор.

Перу

Перу крије чари Амазона и Анда, који представљају главну атракцију ове земље која никога не оставља равнодушним. Археолошка блага се не завршавају са Мацху Пиццху јер Перу поседује и многе друге империје на северу земље, које једва чекају да их видите. 

Иран

Чудесна земља поседује велики број драгуља иранске архитектуре, као што су знаменити музеји, дворци и палате као и верски објекти. За љубитеље природе, саветујемо да обиђете мало село Гармех, окружено палмама које ће вам пружити прилику да уживате у дубокој тишини пустиње. Поред тога, не пропустите да обиђете острво Киш у коме можете уживати у ронилачким активностима.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар