ЕЛ: Звезда опет пала у Истанбулу!

Црвено-бели уписали трећи пораз у Топ 16 фази!

Кошарка 04.02.2016 | 21:40
ЕЛ: Звезда опет пала у Истанбулу!

Црвена звезда није успела! Кошаркаши актуелно првака Србије и Јадранске лиге постали су прва жртва Дарушафаке у Топ 16 фази Евролиге, која је после пет везаних пораза узела меру црвено-белима и славила резултатом 69:66 у драматичној завршници меча. Ово је био Звездин трећи пораз у Истанбулу ове сезоне, после неуспеха против Фенербахчеа и Ефеса.

Кључни тренутак утакмице догодио се тачно на минут пре краја меча, када је Ендер Арслан погодио тројку после два промашаја Бјелице и Вилбекина, али и два везана офанзивна скока, а управо је Звездиној одбрани у овом сегменту највише шкрипало ове сезоне. После те Арсланове тројке Црвена звезда је прилично анемично реаговала на Дарушафакину агресивну одбрану, а далекометни покушаји Бранка Лазића, потом и Стефана Јовића у последњим секундама меча нису били успешни.

Ровити Квинси Милер трудио се свим силама да помогне саиграчима, али је борба са вирусом коју је водио претходних дана оставила трага. У негативном ритму био је и Мајк Цирбес, који је готово све време имао проблем са личним грешкама, а у преломном тренутку утакмице, на минут и по пре краја меча, промашио је два кључна слободна бацања код резултата 66:66. Због тога у први план морао је да искочи Владимир Штимац, који је меч завшио с дабл-дабл учинком (11п, 10ск), али ни то није много помогло. Још једну маестралну партију пружио је Таренс Кинзи, који је затрпао Дарушафакин кош као што је то недавно учинио против Локомотиве. Али, на његових 16 поена фалио је само још један расположени играч да би се тријумф уписао.

Црвена звезда је приказала можда и најслабије издање у досадашњем делу Топ 16 фазе. Доста „ситних“ грешака имали су играчи Дејана Радоњића, много изгубљених лопти (19), а поново је било минута без правих решења у нападу. Такође, Звездини кошаркаши били су затрпани личним грешкама, што довољно показује податак да је Дарушафака извела чак 32 слободна бацања. Али, таква је била и сама утакмица. Оба ривала чврсто су чувала своје кошеве, имали су и једни и други доста погрешних процена у обе фазе игре, што је практично довело резултатски егал у већем делу меча, а посебно у последњих неколико минута меча.

Код домаћина 14 поена имао је Семих Ерден, док су Арслан и Јагмур Мехме имали по десет кошева.

Коментари / 0

Оставите коментар