EL: Zvezda opet pala u Istanbulu!

Crveno-beli upisali treći poraz u Top 16 fazi!

Košarka 04.02.2016 | 21:40
EL: Zvezda opet pala u Istanbulu!

Crvena zvezda nije uspela! Košarkaši aktuelno prvaka Srbije i Jadranske lige postali su prva žrtva Darušafake u Top 16 fazi Evrolige, koja je posle pet vezanih poraza uzela meru crveno-belima i slavila rezultatom 69:66 u dramatičnoj završnici meča. Ovo je bio Zvezdin treći poraz u Istanbulu ove sezone, posle neuspeha protiv Fenerbahčea i Efesa.

Ključni trenutak utakmice dogodio se tačno na minut pre kraja meča, kada je Ender Arslan pogodio trojku posle dva promašaja Bjelice i Vilbekina, ali i dva vezana ofanzivna skoka, a upravo je Zvezdinoj odbrani u ovom segmentu najviše škripalo ove sezone. Posle te Arslanove trojke Crvena zvezda je prilično anemično reagovala na Darušafakinu agresivnu odbranu, a dalekometni pokušaji Branka Lazića, potom i Stefana Jovića u poslednjim sekundama meča nisu bili uspešni.

Roviti Kvinsi Miler trudio se svim silama da pomogne saigračima, ali je borba sa virusom koju je vodio prethodnih dana ostavila traga. U negativnom ritmu bio je i Majk Cirbes, koji je gotovo sve vreme imao problem sa ličnim greškama, a u prelomnom trenutku utakmice, na minut i po pre kraja meča, promašio je dva ključna slobodna bacanja kod rezultata 66:66. Zbog toga u prvi plan morao je da iskoči Vladimir Štimac, koji je meč zavšio s dabl-dabl učinkom (11p, 10sk), ali ni to nije mnogo pomoglo. Još jednu maestralnu partiju pružio je Tarens Kinzi, koji je zatrpao Darušafakin koš kao što je to nedavno učinio protiv Lokomotive. Ali, na njegovih 16 poena falio je samo još jedan raspoloženi igrač da bi se trijumf upisao.

Crvena zvezda je prikazala možda i najslabije izdanje u dosadašnjem delu Top 16 faze. Dosta „sitnih“ grešaka imali su igrači Dejana Radonjića, mnogo izgubljenih lopti (19), a ponovo je bilo minuta bez pravih rešenja u napadu. Takođe, Zvezdini košarkaši bili su zatrpani ličnim greškama, što dovoljno pokazuje podatak da je Darušafaka izvela čak 32 slobodna bacanja. Ali, takva je bila i sama utakmica. Oba rivala čvrsto su čuvala svoje koševe, imali su i jedni i drugi dosta pogrešnih procena u obe faze igre, što je praktično dovelo rezultatski egal u većem delu meča, a posebno u poslednjih nekoliko minuta meča.

Kod domaćina 14 poena imao je Semih Erden, dok su Arslan i Jagmur Mehme imali po deset koševa.

Komentari / 0

Ostavite komentar