Атлетико Мадрид има план: Хоћемо Дијега Косту назад!

Мадриђани се надају да ће наредног лета успети да врате бившег нападача из Челсија!

Фудбал 06.02.2016 | 10:00
Атлетико Мадрид има план: Хоћемо Дијега Косту назад!

Јануарски прелазни рок у Европи је прошао без много узбуђења, а онда је дан после истека рока одјекнула бомба да је Атлетико продао Џексона Мартинеза у Кину за 42.000.000 евра. Пијаца на Далеком истоку још траје, а Кинези немилице сипају новац за велика имена, па се најављује да ће сутра стопама Мартинеза кренути и Алекс Тешеира.

Атлетико Мадрид није могао да одбије понуду за Колумбијца, поготово што му је вредност рапидно опадала због лоше полусезоне. Чак су и зарадили на скупом промашају.
„Џексон је један од најбољих играча у Европи на својој позицији, али нажалост није се добро адаптирао. Стигла је сјајна понуда и верујем да су на крају све три стране биле презадовољне. Сјајан посао за нас, за клуб који га је купио, а и за њега. Веровао сам у Мартинеза и мислио да је он наше појачање сезоне. Све се десило на брзину... Неко је дошао са понудом из Кине и завршили смо трансфер. Продали смо га за 42.000.000 евра, а купили пре шест месеци за 35.000.000 евра тако да је то био добар посао са економске стране. Лично бих волео да се он адаптирао и да је све функционисало онако како смо очекивали, али није. У сваком случају, желимо му све најбоље“, објаснио је трансфер Атлетиков председник Енрике Серезо.

Многи сер питају шта ће Атлетико сада урадити са зарађеним новцем, односно повраћеним милионима од куповине Мартинеза. Следећег лета се као логичан корак намеће довођење нападача.
„Навијачи могу да буду мирни, наставићемо да функциониушемо као до сада и тражићемо најбоље играче за појачања. Дијего Коста је један од њих. Он је сјајан играч, али припада Челсију. Даћемо све од себе да га вратимо, али морамо прво да видимо шта његов клуб мисли о томе. Видећемо наредног лета“, поручио је Серезо.

Он је истакао и да још не зна каква је будућност Фернанда Тореса и да она не зависи искључиво од Атлетика.

Коментари / 0

Оставите коментар